© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3950

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Zemgale pārtrauc VEF Juniora uzvaru sēriju

07.11.2010

 

LBL čempionāta spēlē Jelgavas Zemgale savā laukumā pret līderi VEF Juniors bija vadībā no pirmās līdz pēdējai minūtei un pelnīti uzvarēja ar 75:70 (30:15, 48:42, 67:56).

 

Pirms sezonas Zemgales galvenais treneris Varis Krūmiņš par vienu no LBL čempionāta īpatnībām nosauca VEF Juniors mainīgo sastāvu, kas pretiniekiem sagādā nevienādus apstākļus. Tieši Zemgale kļuva par pirmo komandu, kas izmantoja līdervienības atslābumu un izretinātās rindas.

Pēc smagā cīņā sestdien izrautās uzvaras Baltijas līgas spēlē Tartu VEF vadība uz Jelgavu nesūtīja Dairi Bertānu, Gari Jahoviču un Kasparu Bērziņu, kuri iepriekš bija krietni palīdzējuši jaunajiem spēlētājiem. Ierindā gan bija valstsvienības spēlētāji Raitis Grafs un Andrejs Šeļakovs, kā arī Krievijas izlases kandidāts Ivans Ņeļubovs. Tomēr pret jelgavnieku kolektīvo iedvesmu ar to bija par maz.

Zemgales apņēmību raksturo uzvara cīņā par atlēcošajām bumbām (33-28), kā arī mazākais kļūdu skaits (12-20). Uzvarētājiem četri spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem (Salvis Mētra 15) un panākuma izcīnīšanā roku pielika deviņi basketbolisti. Zaudētājiem Ņeļubovs un Mārtiņš Laksa sameta pa 20 punktiem, taču kolēģu atbalsts bija knapāks.

Foto: sportacentrs.com (Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv)