© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbl/news/3976?season=5
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2008/2009 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LBL sponsori


LBL Fināla sponsors


TV partneris

Pēdējās spēles

Visas spēles

BK Ventspils kļūst par LBL vienīgo līderi

20.11.2010

 

Ventspilnieki savā laukumā ar 79:71 (14:8, 33:31, 67:49) revanšējās komandai VEF Juniors par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu.

 

LBL čempionāta galveno favorītu spēkus pirms otrās savstarpējās spēles tuvināja ventspilnieka Meisona nespēlēšana traumas dēļ un Sanda Valtera debija VEF Juniors sastāvā, kur pieredzējušais spēlētājas pievienojās Dairim Bertānam, Raitim Grafam, Kasparam Bērziņam, Ivanam Ņeļubovam un Andrejam Šeļakovam. Tomēr spēles lielākajā daļā iniciatīva un pārsvars bija ventspilnieku pusē.

Uzvarētājiem seši spēlētāji guva vairāk par 10 punktiem, bet rezultatīvākie bija Jānis Strēlnieks un Rašads Andersons (pa 16 punktiem). Zaudētājiem 20 punktus guva Sandis Valters, 18 - Dairis Bertāns.

Pēc zaudējuma VEF Juniors galvenais treneris Nikolajs Mazurs bija skarbs: "Neizpildījām neko no spēles plāna, bet sevišķi vāji nospēlēja garais gals. Pilnībā izgāzām trešo ceturtdaļu, jo pavirši spēlējām aizsardzībā. Pieredzējušie spēlētāji nenospēlēja tik stabili un kvalitatīvi, kā varēja gaidīt, bet rezervisti nebija gatavi palīdzēt."

Ventspilnieku galvenais treneris Aļģirds Brazis atzina, ka savainojumu un lielās atbildības dēļ visas 40 minūtes vienlīdz labi nav izdevies nospēlēt. Tomēr galvenais sasniegts - uzvara nosargāta.

Jaunnedēļ abas komandas gaida nopietni pārbaudījumi Eiropas kausa izcīņā: otrdien VEF Rīga tiksies ar Čehijas čempioniem CEZ Nymburk, bet trešdien BK Ventspils uzņems Frankfurtes Skyliners.

Foto: sportacentrs.com