© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbs/latvijas_iii_olimpiade/news/3935?season=3
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2005/06 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LBS sponsori




Gaidām ciemiņus – pirmie priekšdarbi

02.11.2010

 

Līdz pasaules U-19 čempionātam Latvijā palikušas 240 dienas. Projekta koordinatore Maruta Eglīte stāsta par gatavošanās gaitu.

 

Ministru prezidents devis uzdevumu Izglītības un zinātnes ministrijas vadībai izveidot darba grupu, kas palīdzētu risināt ar pasaules U-19 čempionāta rīkošanu saistītos jautājumus.

Tikmēr praktiskie priekšdarbi jau sākušies.

Oktobrī apsekotas dalībnieku iespējamās dzīves vietas Liepājā un Valmierā. FIBA prasa trīs zvaigžņu standartu, katrai komandai jānodrošina sešus vienvietīgus un sešus divvietīgus numurus. Jābūt arī rezervei, jo delegācijās varētu būt arī papildu personas. Plus jāizmitina tiesnešus un FIBA delegātus. Paredzams, ka Liepājā komandas dzīvos divās viesnīcās, oficiālās personas – trešajā. Valmierā vēl jāizraugās labākais variants.

Spēļu zāles Liepājā un Valmierā ir jaunas un atbilst visiem noteikumiem. Tā kā katru sacensību dienu tajās notiks tikai pa četrām spēlēm, turpat ir iespēja noorganizēt arī komandu treniņus. Rīgā spēļu lielākā daļa paredzēta Arēnā, bet, iespējams, daļu rīkosim Olimpiskajā centrā.

Izstrādātas čempionāta logo skices un par tām aktīvi komunicējam ar FIBA darbiniekiem. Paredzams, ka drīzumā tas tiks apstiprināts un publicēts.

Par iespējām organizēt TV translācijas vispirms gaidām atbildi no LTV7 vadības – sarunas risinās kopš septembra sākuma.