© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbs/news/3747

LBS sponsori




Pēdējās spēles

Visas spēles

"Sapņu komanda 1935"

19.08.2010

 

Producents Andrejs Ēķis un kinorežisors Aigars Grauba ir ķērušies pie jaunas spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" uzņemšanas. Filma vēstīs par Latvijas basketbolistu leģendāro uzvaru pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs basketbolā 1935. gadā, kad trenera Valdemāra Baumaņa vadībā, Latvijas vīriešu basketbola izlase uz visiem laikiem ierakstīja savu vārdu pasaules basketbola vēsturē.

 

 

Leģendārās komandas sastāvs: Rūdolfs Jurciņš, Jānis Lidmanis, Aleksejs Anufrijevs, Eduards Andersons, Džems Raudziņš, Mārtiņš Grundmanis, Visvaldis Melderis, Herberts Gubiņš, Edgars Rūja un Andrejs Krisons.   

Filmas veidotāji šobrīd gatavojas filmēšanai, kas sāksies jau šī gada septembrī. Tiek apzināts dokumentālais materiāls par tā laika sportistiem, viņu likteņiem un pašām meistarsacīkstēm Šveicē. 1935. gada basketbolistu lomās iejutīsies Latvijas labākie un sportiskākie aktieri no dažādiem Latvijas teātriem.

Pateicoties sadarbībai ar Latvijas Basketbola savienību, aktieriem, kas atveidos tā laika basketbolistus, vairākkārt ir bijusi iespēja trenēties pie Latvijas vīriešu basketbola izlases trenera Ainara Bagatska. Filmas veidotāji ir pateicīgi par iespēju tikties ar tādiem sporta veterāniem kā Georgs Nagobads un Tālivaldis Pētersons. Latvijas Basketbola savienība sniedz filmas veidotājiem gan informatīvu palīdzību tā laika basketbola nolikumu iepazīšanā, gan praktisku palīdzību treniņu organizēšanā!

Filmu paredzēts pabeigt 2011. gadā. 

Neliels ieskats aktieru treniņā, kuru vada vīriešu izlases galvenais treneris A.Bagatskis.