© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbs/news/3863

LBS sponsori




Pēdējās spēles

Visas spēles

Klubu sezonas 1.nedēļa: Bertāns izmanto iespēju

03.10.2010

 

Basket.lv īsais ceļvedis spēļu, turnīru un komandu labirintā.

 

Spēle: LBL čempionāta atklāšanas mačs VEF Juniors – BK Ventspils (76:66). Bija gan sportiskā intriga, gan spilgtas individualitātes, gan negaidīts iznākums.

Spēlētājs: Dairis Bertāns (VEF Rīga). Statistika – 27 punkti un 9 rezultatīvas piespēles pret BK Ventspils, kā arī 20 punkti un 4 piespēles pret BC Šiauliai, 6 punkti un 4 piespēles pret Valmieru – runā pati par sevi.

Prieks: VEF Rīga uzvara BBL spēlē Šauļos (76:65). Rīgas kluba jaunais modelis ne tuvu nav gatavs, tomēr pietika jaudas, lai uzvarētu Latvijas komandām tradicionāli neviesmīlīgajā pilsētā.

Vilšanās: BBL turnīrā Liepājas lauvas – Rudupis 75:86. Runā, ka dažs komandas līderis vairāk domājis par savu statistiku, nekā komandas interesēm.

Interesanti: mačā VEF Juniors – Ventspils bijušais ventspilnieks Dairis Bertāns Vefam palīdzēja krietni labāk, nekā bijušais vefietis Ingus Bankevics – Ventspilij (12 punkti).

Atklāsme: VEF Rīga viceprezidents Valdis Valters izteicies, ka klubu arī Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs varētu pārstāvēt VEF Juniors, ja ar ULEB tiks panākta vienošanās par līdzdalību šīs organizācijas rīkotajos turnīros, neatkarīgi no vietas valsts čempionātā. Šādu pavērsienu nevar izslēgt, jo līdzīgā kārtā ULEB kārtojis attiecības ar 13 Eiropas elites klubiem. Nav gan skaidrs, vai VEF Rīga starptautiskā reputācija tiks atzīta par gana iespaidīgu, lai akceptētu īpašu statusu.

Intrigas šonedēļ: LBL čempionāta naglas - Liepājas lauvas gaida viesos Jelgavas Zemgali (trešdien) un Valmieru (sestdien). VEF Rīga aizvadīs pirmo spēli VTB līgā: 7.oktobrī Tallinā ar Kalev/Cramo.

Guntis Keisels

Foto: sportacentrs.com