© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbs/news/3882

LBS sponsori




Pēdējās spēles

Visas spēles

Kristīne Kārkliņa tiekas ar Pumpuru vidusskolas skolēniem

14.10.2010

 

Ceturtdien, 14.oktobrī viena no labākajām basketbolistēm un AXA veselīga uztura vēstnese Kristīne Kārkliņa kopā ar basketbolisti Ievu Tāri „AXA bērnu sporta skolas” ietvaros viesojās Pumpuru vidusskolā, lai ar vairāk kā 40 skolēniem aizvadītu kopīgu treniņu un diskutētu par pilnvērtīga uztura nozīmi ikdienā.

 

Tieši Pumpuru vidusskolā Kristīne Kārkliņa uzsāka savas basketbolistes gaitas, tādēļ kopā ar Ievu Tāri, kura arī ir šīs skolas absolvente, šodien aizvadīja kopīgu paraugtreniņu ar 7.klases skolēniem, aicinot izvēlēties veselīgu dzīvesveidu. Pēc enerģiskiem iesildīšanās vingrinājumiem un metienu paraugdemonstrējumiem basketbolistes ar skolēniem aizvadīja kopīgu spēli. Treniņa noslēgumā Kristīne Kārkliņa un Ieva Tāre diskutēja ar skolēniem par aktīva dzīvesveida un pilnvērtīga uztura lomu skolas un sporta gaitās. 

Kristīne Kārkliņa:Esmu priecīga, ka varu atgriezties savā bērnības skolā, pasakot paldies par ieguldījumu manā kā personības un sportistes izaugsmē. Ar gandarījumu vēroju, ka skolēni pozitīvi attiecas pret veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, taču ikdienā nepieciešams dzinulis, lai viņus iekustinātu, kur būtiska nozīme ir gan skolai, gan vecākiem. Daloties savā pieredzē, diskutējām par iespējām aktīvi iesaistīties pēcskolas sporta aktivitātēs un izvērtēt savu ēdienkarti, jo pilnvērtīgs uzturs, kura pamatā ir graudaugi, ir enerģijas avots ne tikai profesionāliem sportistiem, bet arī skolēniem.”

Kārlis Mišinskis, AS „Rīgas Dzirnavnieks” tirdzniecības un mārketinga direktors: „Tieši skolā bērni un jaunieši sāk veidot savu vērtību skalu, tādēļ svarīgi diskutēt un motivē viņus aktīvam dzīvesveidam un pilnvērtīgam uzturam, liekot pamatu veselīgam dzīves ritmam. „AXA bērnu sporta skolas” ietvaros kopā ar sportistiem jau gadu rīkojam speciālus paraugtreniņus un tikšanās, motivējot bērnus un jauniešus izvēlēties veselīgu dzīvesveidu un domāt par maltītēm, aizstājot neveselīgās uzkodas ar organismam draudzīgiem produktiem.”

Kristīne Kārkliņa jūlijā kļuva par AXA veselīga uztura vēstnesi un šodien tika aizvadīts jau otrais paraugtreniņš „AXA bērnu sporta skolas” ietvaros. Pirmais notika vasarā, kad Kristīne Kārkliņa tikās ar Liepājas jaunajām basketbolistēm. Tikšanās laikā jaunās basketbolistes aizvadīja kopīgu treniņu ar Latvijas nacionālo sieviešu basketbola vienību un kopā ar Kristīni Kārkliņu iesaistījās diskusijā par graudaugu pārtikas nozīmi sportistu uzturā.

AXA graudaugu produkti ir pilnvērtīga uztura sastāvdaļa un vērtīgs enerģijas avots gan sporta gaitās, gan ikdienā. Graudaugu galvenā vērtība slēpjas ogļhidrātos, kas atbild par cilvēka enerģijas līmeni, un šķiedrvielās, kas palīdz organismam noregulēt gremošanas funkcijas.  

Neliels video ieskats pasākumā.  

Foto galerija.