© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lbs/news/3888

LBS sponsori




Pēdējās spēles

Visas spēles

Klubu sezonas 3.nedēļa: pagaidām pa viļņiem

17.10.2010

 

Basket.lv īsais ceļvedis klubu, spēļu un turnīru karuselī.

 

11.-17.oktobris - Top'5: 

1.Latvijas duets Baltijas galvgalī: VEF Rīga uzvara pār Viļņas Perlas un BK Ventspils dubultpanākums cīņās ar abiem Kaleviem BBL tabulu padarījis pagalam pievilcīgu - mūsu klubu bilance attiecīgi 4-0 un 3-0. Pašapmierinātībai vai, pasarg Dievs, eiforijai pamata gan nav, jo abas komandas vēl tālu no labākā snieguma. Taču labi, ka prasmes un pieredze krājas, nezaudējot punktus.

2.Juniori ar odziņu: neskatiet komandu no cepures - VEF Junioram pietika ar dažu pamatsastāva spēlētāju piešprici, lai LBL čempionātā apspēlētu gan BK Ventspili, gan tikko arī Baronu. Komandas nosaukuma izvēle varēja būt arī trāpīgāka, taču ar lietas būtību viss ir kārtībā - LBL turnīrā dažāda vecuma latviešu basketbolisti var izspēlēties uz nebēdu. Kvalitātes salīdzinājums gan nav īsti korekts, jo krasi atšķīrās fons, tomēr fakts paliek fakts - Juniora spēlētais basketbols pagaidām ir skatāmāks par to, ko rāda lielais Vefs.

3.Trīskāršs starts: gandrīz vienlaikus sākušies trīs turnīri - Latvijas Sieviešu līgas, LBL 2.divīzijas un Amatieru basketbola līgas čempionāti. Katrs ar savu šarmu. Priekšā gara sezona - izbaudīsim arī to.

4.Pietrūkst nieka: divas Latvijas komandas Baltijas līgas cīņās ar lietuviešiem izlaida uzvaru pamatlaika pēdējās sekundēs un piekāpās pagarinājumā - tā Valmiera zaudēja BC Šiauliai, bet Jelgavas Zemgale piekāpās Alytus. Sagadīšanās vai tomēr likumsakarība?

5.Smagā roka: Eiropas kausa izloze VEF Rīga pretiniekos piespēlējusi nopietnus spēkus: Seviljas Cajasol (Spānija), Jeruzalemes Hapoel (Izraēla) un CEZ Nymburk (Čehija). Labi, ka ir mēnesis laika sastāva un sadarbības slīpēšanai.

Nedēļas troksnis: VEF Rīga uz Eirolīgas komandas Gdiņas Prokom fona. Vērienīgā komplektācija un VTB līgas pasludināšana par vienu no sezonas prioritātēm pirmajai spēlei Arēnā sagādāja īpašu fonu, taču brīnumi nenotika. Vefs iekrita iepriekš paredzamā bedrē - ar daudzām kļūdām un neprecīziem metieniem tika samaksāts gan par pieredzējuša saspēles vadītāja trūkumu, gan par to, ka latviešu gvarde pusotrā mēnesī nekādi nevarēja pilnībā apgūt galvenā trenera Rima Kurtinaiša pieprasīto "nelatvisko" basketbolu. Minētie un neminētie trūkumi gan ir labojami un labi, ka līdz nākamajiem ļoti nopietnajiem pārbaudījumiem komandai ir mēnesis laika.

Nedēļas spēlētājs: Mareks Jurevičus (Liepājas lauvas). 27 punkti pret Kalev/Cramo, 21 punkts pret TTU/Kalev - bez sava līdera liepājnieki nebūtu tikuši pie pirmās uzvaras BBL čempionātā.

Nedēļas sāpe: Valmierai diemžēl neizdevās tikt pie pirmās uzvaras, kaut arī BBL mačā ar BC Šiauliai trešās ceturtdaļas vidū bija plus 17. Neveiksmju sērijas pārtraukšanai recepšu ir daudz - jācer, valmieriešiem pietiks pacietības atrast īsto, nenovēršoties no pasludinātā kursa uz savu talantu attīstīšanu.

Nedēļas pieteikums: Mačā VEF Juniors – Barons čempionvienības sastāvā rezultatīvākais bija 18 gadus vecais Dāvis Bertāns - 16 punktu, trāpīdams no tālienes (trīspunktnieki 2/4) un efektīgi sprauzdams bumbu no augšas. Pārsteigums tas nebija, tomēr patīkami.

Intrigas šonedēļ (18.-24.oktobris):

1.Sekojam čempioniem: no LBL čempionātā sešām spēlēm īpašu uzmanību pelna čempionvienības Barons trešdienas vizīte Liepājā - vai pēc diviem zaudējumiem tiks atklāts uzvaru rēķins?

2. Baltijas diēta: BBL turnīrā spēle būs viena, tiesa, principāla: sestdien BK Ventspils Tartu cīnīsies ar Igaunijas čempionvienību Rock.

3. Svētki, tiesa, bez mums: pirmdien sākas kārtējais Eirolīgas čempionāts, kurā būs gana zvaigžņu, intrigu un emociju. Nebūs tikai latviešu. Bet varbūt sezonas gaitā šai ziņā kaut kas mainīsies? 

Guntis Keisels

Foto: Mārtiņš Sīlis (sportacentrs.com)