© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/latvijas_iii_olimpiade/news/3450

LSBL sponsori



LSBL bronza - "RTU Merks" komandai

16.04.2010

 

Saistītā informācija

Liepāja – RTU - Merks 60:67

SK "Liepājas Metalurgs"

RTU - Merks

Sabīne Niedola

Ilze Gotfrīda

Šodienas ceturtajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) bronzas sērijas spēlē "RTU-Merks" basketbolistes izbraukumā ar 67:60 pieveica "Liepājas Metalurgu", uzvarot visā sērijā ar 3:1.

 

Sēriju veiksmīgāk iesāka liepājnieces, kuras tika pie uzvaras izbraukumā, taču pēc tā Aivara Vīnberga audzēknes spēja tikt pie divām uzvarām pēc kārtas, sērijā līdz trīs uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:1.

Lai arī šodienas ceturto spēli Liepājā labāk uzsāka mājinieces, kuras ātri ieguva piecu punktu pārsvaru, kopumā pirmo spēles ceturksni labāk aizvadīja viešņas no Rīgas, kuras pirmās ceturtdaļas izskaņā, pateicoties ļoti plašam punktu guvēju lokam, izvirzījās vadībā ar 19:10.

Liepājas komandas rindās iniciatīvu, kā ierasti, uzņēmās Sabīne Niedola, kura šodien nekautrējās mest arī no tālās distances. Pamazām "Metalurgs" sāka vilkt klāt, bet pirmā puslaika pēdējā minūtē pēc Niedolas precīzā metiena ieguva pat divu punktu pārsvaru - 28:26.

Trešajā ceturtdaļā "RTU" rindās ļoti produktīvi uzbrukumā darbojās Ilze Gotfrīda, kura guva desmit punktus desmit minūšu laikā. Tas ļāva tehniķēm turēties līdzās, bet izšķirošie notikumi risinājās pēdējā ceturtdaļā, kura iesākās ar rezultātu 44:44.

Lazdenieces, Malkevicas un Langenfeldes lieliskais sniegums uzbrukumā, kā arī virkne muļķīgu mājinieču kļūdu, ļāva veikt izrāvienu 11:0, kā rezultātā "RTU" basketbolistes ieguva milzīgu priekšrocību. Tālāk atrauties viņām neizdevās, bet arī "Metalurgs" nevarēja lepoties ar izcilu precizitāti. Vēl pusotru minūti pirms spēles beigām "RTU" bija desmit punktu pārsvars (63:53), bet tā vēl nebija uzvara - Zuzānes tālmetiens, trīs Daigas Līnes punkti, kā arī Lauras Pelšes iemestais soda metiens ļāva liepājniecēm pievilkt līdz -4. Tik svarīgā brīdī uzspīdeja Daina Lazdeniece, kura iemeta tālmetienu, nodrošinot savai komandai uzvaru ar rezultātu 67:60! Panākums šodienas spēlē "RTU-Merks" garantēja bronzas godalgas.

Uzvarētāju rindās līderes cienīgu sniegumu nodemonstrēja Ilze Gotfrīda, kura iemeta 25 punktus, kā arī ieguva septiņas atlēkušās bumbas. Vēl četras basketbolistes guva vismaz septiņus punktus. Liepājniecēm double-double Sabīnei Niedolai (29 punkti un 13 atlēkušās bumbas), bet ar to bija par maz, lai "Metalurgs" otro gadu pēc kārtas kaklā kārtu bronzas medaļas.

LSBL

Liepājas Metalurgs - RTU-Merks 60:67 (10:19, 18:7, 16:18, 16:23)
Metalurgs: Niedola 29 (13 atl.b.), Zuzāne 8, M.Līne 6, D.Līne 6, Pelše 5, Pinstere 4, Zdanovska 2.
RTU: Gotfrīda 25, Lazdeniece 15 (10 atl.b.), Langenfelde 11 (8 kļ.), Pavlovska 9, Malkevica 7, Pokšāne, Štauere, Mača.

Sērijā: 1:3

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com