© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/lsbl_play_off/news/3437

LSBL sponsori



Pēdējās spēles

Visas spēles

"RTU-Merks" izlīdzina sēriju

11.04.2010

 

Šodien uzvaru LSBL bronzas medaļu sērijā izcīnīja ''RTU-Merks'' basketbolistes, kuras viesos ar rezultātu 75:61 apspēlēja ''Liepājas Metalurgu'', sērijā līdz trim uzvarām panākot izlīdzinājumu - 1:1.

 

Maču krietni pārliecinošāk uzsāka laukuma saimnieces, pēc četrām nospēlētām minūtēm izvirzoties vadībā ar 10:2 un tādējādi sagādājot aukstu dušu viešņām no Rīgas. ''RTU-Merks'' spēlētājām līdz pirmās ceturtdaļas beigām tā arī neizdevās atgūties - pēc desmit nospēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja 18:11 par labu ''Metalurga'' meitenēm. Jādomā, ka nelielais pārtraukums starp ceturtdaļām krietni par labu nāca ''RTU-Merks'' vienībai, kura otro ceturtdaļu uzsāka ar 11 bezatbildes punktiem un atgūtu pārliecību par saviem spēkiem. Rīdziniecēm izdevās līdzsvarot spēles ritējumu un pirmo puslaiku noslēgt ar +3 (31:28).

Otrais puslaiks jau aizritēja ''RTU-Merks'' zīmē - izšķirošo pārsvaru Aivara Vīnberga trenētās dāmas ieguva ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad veiksmīgi laukumā darbojās Ilze Gotfrīda un Signe Langenfelde, panākot +9 par labu viešņām. ''Liepājas Metalurga'' spītīgos centienus atgūties apslāpēja Eva Pavlovska, kura desmit no saviem 13 punktiem guva tieši ceturtajā ceturtdaļā. Mača beigu rezultāts - 75:61 par labu ''RTU-Merks''.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 27 punktiem bija iepriekš minētā Gotfrīda, kuras rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, 14 punkti Langenfeldei, bet 13 - Pavlovskai. Zaudētāju sastāvā ierasti rezultatīvi spēlēja Sabīne Niedola (23 punkti un 19 atlēkušās bumbas), taču viņa arī vienīgā savas komandas rindās, kuras gūto punktu skaits rakstāms ar divciparu skaitli.

Nākamo spēli abas komandas aizvadīs 13. aprīlī pulksten 18:30 Hanzas vidusskolas sporta zālē.

Foto: Mārtiņš Sīlis