© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/news/3391?season=3
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2005/06 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LSBL sponsori



Niedolai 30 punkti, liepājniecēm uzvara

17.03.2010

 

Uzvaru Latvijas Sieviešu Basketbola līgā (LSBL) šovakar izcīnījušas "Liepājas Metalurgs" basketbolistes, kuras izbraukumā ar 63:56 pieveica "RTU-Merks" komandu. Uzvarētāju labā 30 punktus guva Sabīne Niedola, viņas rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas.

 

Spēles sākums padevās nervozs - abas komandas pieļāva samērā daudz kļūdu, taču liepājnieces drošāk darbojās aizsardzībā, kā arī cīņā zem groziem, kā rezultāts bija septiņu punktu pārsvars ceturtdaļas izskaņā - 21:14.

Īsajā pārtraukumā „RTU-Merks” treneris Aivars Vīnbergs izmisīgi centās iedvesmot savas spēlētājas stingrākai darbībai zem groziem, kas arī vainagojās ar īslaicīgu rīdzinieču spurtu, taču pārliecinošā „Liepājas Metalurga” saspēles vadītājas Lauras Zuzānes spēle, kā arī veiksmīgā tālmetienu realizācija bija sekmējusi, kaut arī nelielu, bet tomēr pārsvara palielināšanu. Pie rezultāta 34:23 komandas devās lielajā pārtraukumā.

Acīmredzot, atbildības nasta un „RTU-Merks” presings bija ieviesis nelielu apjukumu liepājnieču spēlē, kas ļāva rezultāta starpībai sarukt. Bija redzams, ka rīdzinieces negrasījās padoties bez kaujas, par ko liecināja vairākas sakrātās personīgās, kā arī nesportiskā piezīme.

Sākoties spēles izšķirošai ceturtdaļai, Aivars Vīnbergs, acīmredzot, bija pratis atrast īstos vārdus, lai mēģinātu lauzt spēles gaitu un izvirzīties vadībā. Jāatzīmē, ka Liepājas komanda izskatījās demoralizēta un vairs tikai +1 ceturtdaļas pirmajā pusē. Pēc šāda notikumu pavērsiena Līvija Alpe-Lūka pieprasīja minūtes pārtraukumu, saprotot, ka viņas centieni nomierināt savu komandu no laukuma malas nevainagojās ar panākumiem. Treneres pieredze darīja savu – „RTU-Merks” komanda zaudēja savu ritmu un sāka pieļaut nevajadzīgas kļūdas, sasteidza spēli. Galu galā „RTU” pirmais zaudējums savā laukumā pret otrā gala komandām.

Kā allaž, liepājniecēm izcilu spēli nodemonstrēja Sabīne Niedola (nelielu interviju gaidiet vēlāk), kurai 30 punkti un pārliecinoša darbība spēles izšķirošajos brīžos. Jāatzīmē arī tas, ka Sabīne aizvadīja šo spēli ar jūtīgu rokas pirkstu savainojumu, kas tikai liek apbrīnot šīs spēlētājas cīņassparu.

Šī spēle ļāvusi Liepājas komandai praktiski nodrošināt dalību play-off cīņās. Uzvara pār "RTU" deva devīto panākumu, tas ir, tikpat cik "DU", taču savstarpējās spēlēs "Metalurgam" bilance ir labāka - katrām no komandām pa divām uzvarām, bet gūto un ielaisto punktu attiecība labāka Kurzemes komanda.

Jāatzīmē arī, ka šo spēli klātienē noskatījās arī jaunais LBS direktors Ralfs Pleinics.

LSBL

RTU-Merks – Liepājas Metalurgs 56:63
RTU-Merks: Gotfrīda 21, Pokšāne 13, Langenfelde 9, Pavlovska 6, Malkevica 5, Lazdeniece 2, Korfa, Mača, Štauere, Vorma
Liepājas Metalurgs: Niedola 30+12 AB, Zuzāne 11, Pelše 6, Alilujeva 4, Simanoviča 3, D. Līne 2, Bauze 2, Pinstere 2, Nazarova 2, Zdanovska 1, M. Līne.