© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/news/3413

LSBL sponsori



Pēdējās spēles

Visas spēles

"Cēsis" iekļūst LSBL finālā

30.03.2010

 

Sporta kluba "Cēsis" sieviešu basketbola komanda otrdien izcīnīja uzvaru otrajā pusfināla sērijas mačā Latvijas Sieviešu Basketbola līgā (LSBL) pār "RTU-Merks" vienību izbraukumā, triumfējot arī visā sērijā ar 2:0 un iekļūstot finālā.

 

Neskatoties uz savas regulārās sezonas līderes Ilzes Gotfrīdas (vidēji 16,2 punkti un 9,1 atlēkusī bumba) trūkumu, "RTU-Merks" maču, atšķirībā no vakardienas, sāka solīdi - pēc pusotras minūtes 7:2 mājinieču labā. Pirmās desmit minūtes noslēdzās ar kaujiniecisku 22:22. Otro ar septiņiem punktiem pēc kārtas iesāka viešņas, pārņemot vadību un pamazām arī to nostiprinot aptuveni desmit punktu robežās. Pēc pirmā puslaika 49:40 cēsnieču labā.

Gandrīz sešās pirmajās otrā puslaika minūtēs "RTU-Merks" nevarēja uzlauzt Cēsu aizsardzību, kamēr viešņas turpināja papildināt savu kontu gan ar divus, gan trīs punktus vērtiem metieniem. Mājinieču sausuma brīdi pārtrauca Una Vorma, četras minūtes un desmit sekundes pirms ceturkšņa beigām iemetot 42. komandas punktu. Minūti un 41 sekundi līdz trešās ceturtdaļas beigām Ieva Krastiņa ar trejaci panāca 30 punktu pārsvaru vidzemniecēm (73:43), bet pirms pēdējām desmit minūtēm tablo vēstīja 73:47 "Cēsu" labā.

Nedaudz vairāk par pusotru minūti pēc ceturtās ceturtdaļas sākuma Zane Eglīte pēc Krastiņas rezultatīvas piespēles guva 80. cēsnieču punktu šovakar, četras minūtes un 13 sekundes līdz beigām Anita Mikāle iemeta 90., bet simtais punkts tika gūts 47 sekundes pirms beigām, kad savus kārtējos punktus guva Diāna Ozoliņa. Mača noslēgumā 101:63, kas nozīmē, ka "Cēsis" iekļūst finālā, kur sacentīsies ar Rīgas TTT un "Liepājas Metalurgs" pusfināla pāra uzvarētājām.

Rezultatīvākā cēsnieču rindās šovakar bija Diāna Ozoliņa, kurai 25 punkti. 19 sameta lietuviete Rima Valentiene, 12 Zanes Eglītes kontā, bet pa desmit abām Kristenām - Morisai un Mennai. Pirmajai arī desmit bumbas zem groziem, bet otrajai septiņas bumbas un sešas piespēles. "RTU-Merks" labā Daina Lazdeniece sameta 20 punktus un izcīnīja septiņas bumbas, bet 13 punkti Ievai Malkevicai.

Foto: skcesis.lv