© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/news/3425?season=1
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2006/07 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LSBL sponsori



Pēdējās spēles

Visas spēles

Eksperti par LSBL fināla pirmo cīņu: TTT Rīga - Cēsis

07.04.2010

 

Pirms katras Latvijas Sieviešu basketbola līgas finālsērijas spēles starp TTT Rīga un Cēsis komandām, četri pieaicinātie eksperti - Renārs Zeltiņš, Alise Piterniece, Edgars Barbaks un Liene Neimane, izteiks savas prognozes par spēles iznākumu. Piedāvājam komentārus par pirmo abu komandu tikšanos.

 

Renārs Zeltiņš, Basketbola apskata vadītājs

Paredzu, ka pēc pēdējās abu šo komandu savstarpējās spēles, kurā ļoti pārliecinoši uzvarēja TTT Rīga, priekšrocības varētu būt tieši rīdziniecēm, kuras tad arī sēriju varētu sākt ar uzvaru. Domāju, ka cīņa būs saspringtāka, jo tie tomēr ir fināli, kuros laukumā valda pavisam citas sajūtas. Paredzu TTT Rīga uzvaru pirmajā spēlē ar 8 līdz 15 punktu pārsvaru.

Alise Piterniece, bijusī basketboliste, “Latvijas Princese 2009”

Domāju, ka psiholoģiskās priekšrocības pirms šodien spēles noteikt ir TTT Rīga, ko tikai paspilgtina tas, ka sērija jāuzsāk ar spēli mājas zālē un visas spēlētājas ir ierindā. Pirms pirmās spēles kaut ko prognozēt gan nav tas pateicīgākais, bet paredzu, ka spēle ritēs punkts punktā un uzvarēs TTT Rīga ar pārsvaru līdz desmit punktiem.

Edgars Barbaks, LNT sporta žurnālists

Domāju, ka šodien uzvarēs Cēsis. Pārsteidzoši mierīgi cēsinieces aizvadīja pēdējo spēli pret TTT Rīga – vai komanda bija pārāk atslābinājusies vai šo uzvaru tik ļoti nevajadzēja, bet jebkurā gadījumā Cēsis sevi ir pierādījušas, svinot vairāk uzvaru savstarpējās spēles. Gaidāma ļoti principiāla spēle, vismaz no malas skatoties, cēsiniecēm spriedze ir mazāka, bet varbūt tas tāpēc, ka viņas ir tālu prom – Cēsis un nesanāk komandu redzēt ikdienā. Šogad pirmo reizi ar interesi apmeklēšu sieviešu basketbolu, jo starp šīm divām komandām spēles notiek ne tikai basketbola laukumā un ir interese redzēt iznākumu. Šodienas spēli prognozēju mazrezultatīvu, ar +8 Cēsīm, tai noslēdzoties.

Liene Neimane, basketboliste, rubrikas - "Liene interesējas" Liene

Šovakar paredzu Cēsu kluba uzvaru, jo tā, kā florbola čempionāta finālu Cēsu Lekrings ir uzsācis ar diviem zaudējumiem Rīgas RTU/Inspecta, tad Cēsu sieviešu basketbola komandai vajadzētu revanšēties Rīgai. Domāju, ka spēle būs saspringta un Cēsis spēles beigās svinēs uzvaru ar rezultāta starpību līdz desmit punktu pārsvaram.