© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/news/3883?season=2
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2007/08 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LSBL sponsori



Pēdējās spēles

Visas spēles

LSBL – superfavorītes un pagaidām daudz nezināmo

14.10.2010

 

15.oktobrī ar spēli RTU Merks – Daugavpils Universitāte sākas Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts. Pamatturnīrā astoņas komandas sacentīsies četros apļos. Sešas labākās piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Basket.lv iepazīstina ar pirmsturnīra noskaņojumu (pilnus sastāvu skat. sadaļā Komandas).

 

TTT/Rīga. Latvijas čempionvienība sezonu sāk ar Eirolīgas vērienu. Četras valstsvienības spēlētājas (Kristīne Kārkliņa, Anda Eibele, Dita Krūmberga un Ieva Veinberga) četras labas ārzemnieces – pašmāju līgā vismaz pagaidām cienījams pretspars nav saskatāms. Tiesa, pēc Eirolīgas sezonas beigām komanda varētu mainīties. „Ļoti stipru sastāvu turēt nebūs vērts, ja nebūs nopietnas konkurences,” uzsver kluba ģenerālmenedžeris Egils Lūsis. Joprojām notiekot priekšdarbi, lai noorganizētu labu reģionālo turnīru ar Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un, iespējams, Lietuvas komandu līdzdalību.

SK Cēsis (pērn – 2.vieta). Komanda ir pieteikta, vārdiskais sastāvs jāiesniedz 72 stundas pirms pirmās spēles, kas cēsniecēm paredzēta 23.oktobrī.

RTU/Merks (3.vieta). „Finansiāli neesam kļuvuši ne bagātāki, ne trūcīgāki. Šajos laikos tas, šķiet, ir labi,” saka galvenais treneris un rīkotājs Aivars Vīnbergs. No pērnā „bronzas” sastāva trūkst divu centra spēlētāju, toties klāt nākušas Ieva Vītola un Diāna Ozoliņa no Cēsīm, Kristīne Cirša no Liepājas, kā arī kadetu izlases dalībnieces Anete Kiršteine un Dita Rozenberga. „Ļoti labi pastrādājām treniņnometnē, bija virkne labu pārbaudes spēļu. Ceram spert soli uz priekšu,” A.Vīnbergs sezonu sagaida optimistiski apņēmīgā noskaņojumā.

Liepājas metalurgs (4.vieta). „Noskaņojums ir kaujiniecisks, bet īsti nezinu, ko ieraudzīsim laukumā oficiālajās spēlēs,” atzīst galvenā trenere Līvija Alpe-Lūka. No pērnā sastāva ierindā vairs nav sešu labu spēlētāju, ieskaitot Liepājas basketbola pērli Sabīni Niedolu. „Trūkst līderu. Palikusi viena pamatpiecnieka spēlētāja, kura ir laba aizsardzības cīnītāja, nevis punktu guvēja.” Tomēr trenere nezaudē optimismu – vasarā pastrādāts gana produktīvi, meitenes trenējas no sirds. Par izredzēm grūti spriest, iekams nav redzētas visas komandas. Pirmais aplis noderēs izlūkošanai.

Daugavpils Universitāte (5.vieta). Arī daugavpiliešu treneris Nikolajs Romaņenko piemin vairākas spēlētājas, kuru šogad pietrūks un atzīst, ka komanda kļuvusi mazliet vājāka nekā bija pērn. „Astoņas spēlētājas atbilst LSBL līmenim, pārējām vēl daudz jātrenējas. Tā arī darām, meitenes ir tīras amatieres, tomēr trenējas cītīgi.  Domāju, ka sezonas laikā kļūsim stiprāki. Gribētos tikt pirmajā sešniekā, bet galvenais, lai līdzjutēji redzētu labu basketbolu. Mūsu publikai ļoti patīk TTT Rīga vizītes ar visām ārzemniecēm.”

TTT/Juniores (6.vieta) un TTT/kadetes (debitantes). Abas TTT Rīga sistēmas komandas vadīs galvenais treneris Ainārs Čukste, kuram uzticēts pārraudzīt visu galvaspilsētas meiteņu basketbola saimniecību. „Junioru komandā sapulcētas 1993.gadā dzimušās un mazliet vecākas spēlētājas, kuras nav ļāvušās Amerikas vilinājumam. Viņām tā ir iespēja pierādīt savu iederību lielajā basketbolā. Iespējams, pie mums spēļu praksi iegūs kāda no pamatsastāvā iekļautajām spēlētājām. Kadetu komandā spēlēs gandrīz visas Latvijas U-16 izlases dalībnieces. Izaugsmes potenciāls ir, jāstrādā.”

Latvijas Universitāte (7.vieta). Studentu komanda saņēmusi labu papildinājumu – tai pievienojušās trīs Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļu īpašnieces: Ieva Krastiņa (pērn – Cēsis), Laura Puriņa un Arta Strupoviča. „Pirmais mērķis ir nospēlēt labāk, nekā pērn,” galvenais treneris Rūdolfs Rozītis (viņam palīdzēs Mārtiņs Zībarts), neceļ gaisa pilis. Optimismu stiprina uzvara Rīgas čempionātā, bet jaunā sastāva īsto varēšanu parādīs tikai LSBL spēles.