© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/lsbl/news/3979?season=5
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2008/2009 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

LSBL sponsori



Pēdējās spēles

Visas spēles

Studentu komandas cīnīsies par otro vietu LSBL

22.11.2010

 

Otrdien plkst.18.30 Hanzas vidusskolā spēkiem mērosies RTU/Merks un Latvijas Universitāte, kas pagaidām tabulā dala otro vietu. Sestdien LU laukumā paredzēts atbildes mačs.

 

Gan pērnā čempionāta bronzas komanda RTU/Merks, gan valsts čempionāta medaļas desmit gadus neredzējusī Latvijas Universitāte šosezon jau izcīnījušas pa pieciem panākumiem, zaudējot tikai TTT Rīga. Neklātienes konkurencē mazliet labāk veicies RTU/Merks komandai, kas uzvarējusi ar kopējo grozu starpību +90, iepretim sāncenšu +44. Toties LU cienīgāk noturējās pret līderēm - mīnus 31 (konkurentēm -45).

"Nopietnas pretinieces ar labu komplektāciju un lielisku motivāciju," RTU/Merks galvenais treneris Aivars Vīnbergs par sāncensēm izsakās ar dziļu cieņu. Abas komandas jau tikušās Rīgas čempionāta finālspēlē, kur pagarinājumā uzvarēja LU. Tiesa, tajā mačā komandas vēl nebija pilnos sastāvos. "Diemžēl potītes savainojušas Ieva Vītola un Dita Rozenberga, taču tāpēc četratā laukumā nepaliksim. Citām spēlētājām iznāks lielāka slodze."

Latvijas Universitātes galvenais treneris Rūdolfs Rozītis par robiem sastāvā nesūkstas. Iespējams, spēlē varēšot piedalīties arī ceļgala savainojumu izārstējusī Linda Pagrode. "Mačā ar TTT Rīga jau izmēģinājām vairākus taktiskos variantus, kas var noderēt šajā spēlē," treneris uzsver, ka gatavošanās notiek ļoti nopietni.

Šīs nedēļas likme ir ļoti augsta, jo sestdien komandas tiksies otrā apļa mačā. LSBL reglaments paredz, ka pirmās un otrās vietu ieguvējas izslēgšanas turnīru sāks no pusfināla, bet trešā komanda - no ceturtdaļfināla. Pirmā vieta izskatās rezervēta TTT Rīga, bet dēļ otrās ir vērts pacensties.

RTU/Merks panākumu aktīvākās kaldinātājas bijušas iepriekš TTT Rīga un Cēsīs spēlējusī aizsardze Diāna Ozoliņa (vidēji spēlē 12 punktu), bijusī valstsvienības centra spēlētāja Anita Teilāne (10,2+10,6 atl.), kā arī Daina Lazdeniece (9) un Anete Kiršteine (8).

Latvijas Universitātes komandā par līderi izvirzījušās Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas ieguvējas LSBL oktobra spēlētāja Ieva Krastiņa (attēlā; vidēji spēlē 18,3 punkti + 6,2 atlēkušās) un Laura Puriņa (10,3+6,2), kā arī Anete Vorma (9) un Dace Zariņa (6,8+8).

Foto: sportacentrs.com (Renārs Buivids)