© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/news/3025

Par tīru sportu

etravel-rezervē pats

Nākamās spēles

1.12. 18:30 Valmierā
LBL: Valmiera - Liepājas lauvas

1.11. 19:35 Rīgā, OSC
Eirolīga (S): TTT Rīga - Pecs 2010

TV programma

30.11. 20:00 Eurosport 2
EK: Galatasaray - Panellinios 

30.11. 21:45 Eurosport 2
EK: Cajasol - VEF Rīga

Citāts

“Ar katru maču darbojamies labāk, taču pietrūkst pieredzes un prasmes izšķirošajos brīžos izdarīt kaut ko ekstra, lai izrautu uzvaru."

Rims Kurtinaitis, VEF Rīga galvenais treneris

Fakts

2000.gada 29.novembrī Latvijas valstsvienība ļoti sasprindzinātā un fiziski smagā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Koventri ar 74:69 pārspēja Anglijas komandu, izcirzdama ceļu uz EČ finālturnīru. Ainars Bagatskis guva 33 punktus, trāpīdams 6 no 9 trīspunktniekiem.

Valters produktīvs Spānijā

19.10.2009

 

Latvijas izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters aizvadītajā nedēļā nospēlējis produktīvi Spānijas ACB līgā, palīdzot Badalonas DKV ''Joventut'' izcīnīt divas uzvaras, abās spēlēs sasniedzot desmit punktu robežu. Šajā apskatā gan par Valtera sniegumu, gan par citu mūsu leģionāru sekmēm Ārzemju līgās.

 

VĪRIEŠI
Vakar Spānijas ACB līgas trešajā spēlē ar Badalonas "DKV Joventut" guva uzvaru savā laukumā pār Madrides "Estudiantes" (85:64). Valters izcēlās ar 12 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Pirms tam Valters izcēlās ar 10 punktiem, palīdzot savai Badalonas komandai ar 65:60 pārspēt ''Cajasol''.

Kaspara Bērziņa pārstāvēta Spānijas ACB līgas komanda ''Fuenlabrada'' sestdien spēles izskaņā pārspēja cita latvieša, Jāņa Blūma klubu ''Bilbao Basket'' ar rezultātu 81:72. Bērziņš spēlē izcēlās ar gūtajiem pieciem punktiem, kamēr Blūms guva sešus punktus. Iepriekšējā spēlē Blūmam 14 punkti un zaudējums pret ''Caja Laboral'' (76:85), bet Bērziņam astoņi punkti un uzvara pret ''Murcia'' – 93:77.

Zaudējumu Krievijas Superlīgas pirmajā spēlē šodien piedzīvoja Ainara Bagatska un Kaspara Kambalas Krasnojarskas ''Enisey'', kas Kazaņā ar 85:91 mača galotnē piekāpās vietējam ''Unics''. Kambalam veikta cirkšņa operācija un par basketbola spēlēšanu jāaizmirst uz vienu mēnesi.

Kristaps Janičenoks svētdien guva 15 punktus, bet aizsarga "Umana Reyer" ar rezultātu 76:83 atzina Udīnes "Snaidero" pārākumu, piedzīvojot pirmo zaudējumu Itālijas otrās līgas jaunajā sezonā.

DĀMAS
Anete Jēkabsone-Žogota un Maskavas apgabala sieviešu basketbola klubs "Spartak" sestdien izcīnīja otro uzvaru Krievijas Superlīgā, savā laukumā Vidnojē ar rezultātu 102:65 sagraujot Kurskas "Dinamo". Jēkabosnes-Žogotas kontā 10 punkti. Pirmās kārtas spēlē pret Sanktpēterburgas ''Spartak'' (87:60) mūsu basketboliste atzīmējās ar deviņiem punktiem.

Gunta Baško ar Venēcijas "Umana Reyer" sestdien piedzīvoja pirmo zaudējumu Itālijas virslīgā, otrās kārtas izbraukuma spēlē Milānas ziemeļu priekšpilsētā Sesto San Džovanni ar 67:79 piekāpjoties "S.S.Giovanni Bracco Geas" vienībai. Baško spēlē guva 23 punktus.

Liene Jansone un Umbertides sieviešu basketbola klubs "Liomatic" svētdien piedzīvoja pirmo zaudējumu Itālijas virslīgā, otrās kārtas izbraukuma spēlē ar 30 punktu starpību piekāpjoties vienai no spēcīgākajām valsts komandām "Schio" 60:90. Jansonei šajā spēlē astoņi punkti.

Zanes Tamanes un Ievas Kubliņas pārstāvētā Čehijas čempionvienība "USK Praha" sestdien izcīnīja ceturto uzvaru nacionālajā čempionātā, piektās kārtas spēlē izbraukumā sagraujot "Strakonice" vienību 91:51. Kubliņai 12, bet Tamanei astoņi punkti.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64