© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/news/3185

Par tīru sportu

etravel-rezervē pats

Nākamās spēles

1.12. 18:30 Valmierā
LBL: Valmiera - Liepājas lauvas

1.11. 19:35 Rīgā, OSC
Eirolīga (S): TTT Rīga - Pecs 2010

TV programma

30.11. 20:00 Eurosport 2
EK: Galatasaray - Panellinios 

30.11. 21:45 Eurosport 2
EK: Cajasol - VEF Rīga

Citāts

“Ar katru maču darbojamies labāk, taču pietrūkst pieredzes un prasmes izšķirošajos brīžos izdarīt kaut ko ekstra, lai izrautu uzvaru."

Rims Kurtinaitis, VEF Rīga galvenais treneris

Fakts

2000.gada 29.novembrī Latvijas valstsvienība ļoti sasprindzinātā un fiziski smagā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Koventri ar 74:69 pārspēja Anglijas komandu, izcirzdama ceļu uz EČ finālturnīru. Ainars Bagatskis guva 33 punktus, trāpīdams 6 no 9 trīspunktniekiem.

"Ventspils" piekāpjas "Rytas"

22.12.2009

 

Šovakar savu pēdējo spēli šajā gadā aizvadīja BK „Ventspils”, kas MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas mačā tikās ar Viļņas "Lietuvos Rytas" basketbolistiem. Ventiņiem nācās atzīt Lietuvas komandas pārākumu, piekāpjoties ar 63:82.

 

Ventspilniekiem, kuri bija zaudējuši jau trīs spēles pēc kārtas, bet pēdējo uzvaru svinējuši 5. decembrī pret BK "Valmiera", izredžu mačā pret spēcīgāko Lietuvas klubu nebija daudz. Sevišķi, ja ņem vērā, ka šīvakara spēlē "Ventspils" sastāvā nevarēja piedalīties vairāki pamatsastāva basketbolisti - Mareks Jurevičus, Jānis Strēlnieks, Ronalds Zaķis un Artūrs Bērziņš.

Spēles rezultātu atklāja viesi – "Lietuvos Rytas" paspēja izvirzīties vadībā ar 4:0, tikai tad ventspilnieks Lauris Blaus ar precīzu divpunktu metienu nodzēsa otru nulli uz rezultātu tablo – 2:4. Arī mača turpinājums nebija diez ko veiksmīgs "Ventspils" basketbolistiem - pēc trīsarpus nospēlētām minūtēm mūsējie bija nonākuši iedzinējos ar 2:13. Līdz pirmā perioda beigām rezultāts tomēr kļuva kaut nedaudz pieklājīgāks – 15:22.

Otrajā ceturtdaļā abas komandas spēlēja diezgan nerezultatīvi (11:14), tomēr lietuvieši savu pārsvaru palielināja vēl par trim punktiem – 26:36. Pēc pirmā puslaika ventspilnieku komandā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Dairis Bertāns, toties Ārons Petvejs jau bija paspējis izcelties ar četrām piezīmēm.

Spēles turpinājums bija ievērojami saspringtāks – mājinieki atraisījās un uzsāka ļoti sekmīgu pakaļdzīšanos. Pēdējā ceturtdaļā BK "Ventspils" spēja panākt pat neizšķirtu rezultātu – 55:55, tomēr Ziemassvētku brīnums šoreiz izpalika... Spēles galotnē notikumus laukumā droši kontrolēja "Lietuvos Rytas" basketbolisti, kuri mūsējiem sagādāja diezgan pamatīgu zaudējumu ar 63:82.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64