© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/news/3407

Par tīru sportu

etravel-rezervē pats

Nākamās spēles

1.12. 18:30 Valmierā
LBL: Valmiera - Liepājas lauvas

1.11. 19:35 Rīgā, OSC
Eirolīga (S): TTT Rīga - Pecs 2010

TV programma

30.11. 20:00 Eurosport 2
EK: Galatasaray - Panellinios 

30.11. 21:45 Eurosport 2
EK: Cajasol - VEF Rīga

Citāts

“Ar katru maču darbojamies labāk, taču pietrūkst pieredzes un prasmes izšķirošajos brīžos izdarīt kaut ko ekstra, lai izrautu uzvaru."

Rims Kurtinaitis, VEF Rīga galvenais treneris

Fakts

2000.gada 29.novembrī Latvijas valstsvienība ļoti sasprindzinātā un fiziski smagā cīņā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Koventri ar 74:69 pārspēja Anglijas komandu, izcirzdama ceļu uz EČ finālturnīru. Ainars Bagatskis guva 33 punktus, trāpīdams 6 no 9 trīspunktniekiem.

VEF atspēlējas un uzvar "Ventspili"

26.03.2010

 

Šovakar pulksten Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā tiks aizvadīta otrā "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) 1/4 fināla spēle starp "VEF Rīga" un "Ventspils" komandām. Uzvaru tajā svinēja "VEF Rīga" komanda (72:71) pagarinot sēriju līdz trešajai spēlei Ventspilī.

 

Trešdien "Ventspils" basketbolisti savā laukumā ar uzvaru pār Rīgas VEF 75:66 sāka dalību BBL izslēgšanas mačos, ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0. Lai turpinātu cīņu par iekļūšanu līgas labāko četru komandu skaitā Vefiņam šodien bija nepieciešama tikai un vienīgi uzvara.

Neskatoties uz to spēli labāk iesāka ventspilnieki. Pēc diviem Ronalda Zaķa metieniem rezultāts 4:0 par labu viesiem. Pēc brīža punktu kontu "VEF Rīga" komandai atvēra Sandis Valters. Ceturtdaļas piektajā minūtē "Ventspils" komandai pēc jau pieminētā Zaķa bumbas trieciena grozā no augšas izdevās panākt piecu punktu pārsvaru – 10:5. Spēlē ar vien vairāk iesaistot rezervistus "VEF" komanda spēja pietuvoties un ceturtdaļas beigu signālam skanot rezultāta tablo vēstīja mīnus viens rīdziniekiem – 16:17.

Otrās ceturtdaļas sākumā laukumā ritēja līdzīga cīņa. Pēc lieliskas spēles aizsardzībā un Ivana Ņeļubova divpunktnieka otrā laukuma galā ceturtdaļas ceturtajā minūtē "VEF Rīga" komandai atkal uz brīdi izdevās iegūt vadību – 23:22. Mirkli vēlāk divi punkti Mateo Kedžo, viens no diviem soda metieniem un divpunktnieks arī Ronaldam Zaķim (viņam šajā brīdī jau 13 gūti punkti) un rezultāts 29:23 – atkal par labu kurzemniekiem. Pēc gandrīz četru minūšu pauzes punktus guva arī VEF komanda. Ņeļubovam divi soda metieni un rezultāta starpība uz mirkli samazināta, bet tikai uz mirkli… Otrā laukuma galā divi punkti no groza apakšas arī Meieram un "Ventspils" komandai atkal plus seši – 31:25. Līdzīgā gultnē risinājās arī atlikušās ceturtdaļas minūtes, skanot tās beigu signālam mīnus seši laukuma saimniekiem – 28:34.

Otrais puslaiks aizsākās ar Kedžo un Zaķa precīziem metieniem un "Ventspils" komandai pirmo reizi šajā mačā plus desmit – 38:28. Arī ceturtdaļas turpinājumā ventspilnieki spēlēja krietni vien saturīgāk, saglabājot astoņu līdz desmit punktu pārsvaru. Vefiņa punktu kontu papildināja Valters – divi precīzi tālmetieni un ceturtdaļas vidū joprojām vadībā kurzemnieki – 44:36. Ceturtdaļas otrajā pusē, pateicoties Valtera un Bankevica tālmetieniem laukuma saimnieki pievilka līdz mīnus četri – 45:49. Uz neko vairāk rīdzinieki pagaidām nebija spējīgi un ceturtdaļas beigu signālam skanot plus astoņi viesiem – 56:48.

Arī noslēdzošajās desmit spēles desmit minūtēs "Ventspils" komanda spēlēja daudz saturīgāk un organizētāk, bet "VEF Rīga" komandai spēle nevedās. Savā ādā nebija arī BBL regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs Alekss Renfro. Nedaudz vairāk kā minūti līdz spēles pamatlaika beigām pēc Bankevica un Makalaga veiksmīgiem uzbrukumiem Rīgas klubam izdevās pietuvoties līdz mīnus divi (69:71). Tam sekoja Silvano Poropata pieprasīts minūtes pārtraukums, taču tas nelīdzēja. Pēc tā veiksmīgi aizsardzībā nospēlēja rīdzinieki un ātrajā uzbrukumā aizskrēja Renfro – 71:71. Sekoja vēl vien pārtraukums "Ventspils" komandai. Pēc tā noteikumus pret Aleksu Renfro pārkāpa Ernests Kalve, saņemot piekto piezīmi un trīs sekundes līdz spēles beigām uz soda metienu līnijas stājās jau pieminētai Renfro. Pirmais metiens lido grozam garām, bet otrais ir precīzs – 72:71. Atlikušajās sekundēs viesi punktus neguva un uzvaru svinēja laukuma saimnieki, pagarinot sēriju līdz trešajai spēlei, kas risināsies Ventspilī.

MasterCard BBL

Ceturtdaļfināla 2. spēle, 26. marts.

Rīgas VEF – Ventspils 72:71 (16:17, 12:17, 20:22, 24:15)
VEF: Valters 17, Makalags 14, Bankevics 12, Renfro 11, Ņeļubovs 10, Gailītis 5, Aleksejevs 2, Jahovičs 1.
Ventspils: Zaķis 16, Bertāns 14, Kedžo 14, Kalve 7, Meiers 6, Jurevičus 4, J. Strēlnieks 4, A. Strēlnieks 2, Bērziņš 2, Šķēle 2.

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com