© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/2976?season=3
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2005/06 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Jēkabsone-Žogota izlasē nespēlēs

24.09.2009

 

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pieņēmusi lēmumu turpmāk vairs nepārstāvēt valstsvienību. "Nedomāju, ka būs pārdomas. Tas ir nolemts," basketboliste atklāj intervijā izdevumam "Sporta Avīze".

 

"Kamēr man nebija Amerika, vasaras bija brīvas un varēju palīdzēt izlasei un darīju to ar lielāko prieku. Šobrīd situācija ir mainījusies. WNBA ir kļuvusi par prioritāti, jo jūtu, ka tur ir lielas izaugsmes iespējas tieši kā sportistei," iemeslus šādam lēmumam skaidro spēlētāja, kas uz neilgu laiku bija iegriezusies Latvijā, taču jau šodien dodas uz Krieviju, kur aizvadīs gaidāmo sezonu. Ļauties pierunāties un pārdomāt Jēkabsone nav noskaņota. "Tas ir nolemts. Tik un tā agri vai vēlu pienāks laiks atvadīties no izlases, un kvalifikācija ir pateicīgs laiks, kad vairāk iespēlēt meitenes, kuras līdz šim tikušas mazāk izmantotas. Varbūt mana paiešana maliņā dos pozitīvu efektu un iespēju atvērties citām spēlētājām."

Jēkabsone skaidro, ka nekāda aizvainojuma pret Latvijas izlasi vai citām spēlētājām nav, vienkārši organisms saka priekšā, ka šādā režīmā būs grūti turpināt. "Iekšēji jūtu, ka ir pienācis laiks vairāk padomāt par sevi. Ne tikai nākotnes nodrošinājuma dēļ, bet jaunāka nekļūstu un organisms paņem savu. Katru gadu strādājot bez atvaļinājuma, nodzenot sevi, kļūšu pati sev par kaitnieci."

Spēlētāja norāda, ka varbūt kādreiz nākotnē viņa varētu atgriezties un atkal spēlēt izlasē, un neslēpj, ka nopietns faktors vēlreiz izvērt visus par un pret būtu trenera Aināra Zvirgzdiņa atgriešanās pie valstsvienības stūres. "Nesaku, ka no izlases aizeju uz visiem laikiem, taču esmu tajā pavadījusi daudzus gadus un pie pirmās izdevības steigusi palīgā. Darīju to ar lielāko prieku, bet tagad ir pienācis laiks izvēlēties citas prioritātes."

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64