© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3608?season=6
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2009/2010 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Pēdējās spēles

Visas spēles

Uzvara pār Slovākiju

23.07.2010

 

Latvijas Nacionālā sieviešu basketbola valstsvienība ar uzvaru uzsāk dalību starptautiskā basketbola turnīrā, Turcijā.

 

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Latvijas Nacionālā sieviešu basketbola valstsvienība piedalās starptautiskā basketbola turnīrā Turcijā, Konya pilsētā.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas basketbolistes uzvarēja Slovākijas valstsvienību ar rezultātu 84-73. Spēles pirmais puslaiks veiksmīgāks padevās Slovākijas komandai, kura precīzāk spēja realizēt savus izveidotos spēles momentus, līdz ar to puslaika rezultāts 28-34 Slovākijas komandas labā.

Otrajā puslaikā aktivizējās mūsu meitenes , piespiežot pretinieces biežāk kļūdīties, kā arī uzbrukumi bija daudz pārdomātāki, kas arī nesa rezultātu. Latvijas valstsvienība otrajā puslaikā pilnībā kontrolēja spēles gaitu un izcīnīja pelnītu uzvaru.

Latvija - Slovākija, 84-73 (16-18,12-16,28-17,28-22)

Babkina 5, Eglīte 3, Tamane 16, Putniņa 8, Basko 11, Krumberga 2, Kubliņa 17, Brumermane 7, Karkliņa 9, Eibele 4, Dreimane 2, Veinberga

Pēcspēles komentāri

Latvijas valstsvienības kapteine Gunta Baško: „Sākums spēlei bija grūts, jo nevarējām ieskrieties, bet puslaikā sapratām, ka varam spēlēt labāk, viena otru uzmundrinājām, sākām skriet ātrāk un spēle aizgāja tā kā mēs to vēlamies. Patīkami bija tas, ka spējām atspēlēties no mīnusiem, kas liecina, ka ejam pareizo ceļu”

Šodienas spēles rezultatīvākā spēlētāja Ieva Kubliņa: „Prieks, ka izdevās šodien uzvarēt, jo pēdējās divās spēlēs Itālijas turnīrā tika piedzīvoti zaudējumi. Šodienas uzvara noteikti psiholoģiski palīdzes gatavoties turpmākajam komandas darbam un parādija, ka varam uzvarēt. Pirmo puslaiku iesākām pašvaki, bet otrajā puslaikā saņēmāmies, sākām spēlēt labāk aizsardzībā, kura rezultātā aizgāja arī uzbrukums”

Latvijas valstsvienības sastāvs turnīrā Turcijā:

Gunta Baško, Elina Babkina, Anda Eibele, Zane Eglīte, Zane Tamane, Aija Putniņa, Dita Krumberga, Ieva Kubliņa, Aija Brumermane, Ieva Veinberga, Kristīne Kārkliņa, Santa Dreimane

24.07. Latvija - Itālija

25.07. Turcija - Latvija