© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3674

Pēdējās spēles

Visas spēles

Sieviešu izlase sīvā cīņā pieveic Ukrainu

06.08.2010

 

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība piektdien Rīgas arēnā otro reizi sacentās ar Ukrainu un uzvarēja ar rezultātu 64:63.

 

Galvenais treneris George Dikeoulakos otro pārbaudi ar Ukrainu veica dažādu taktisko risinājumu pieslīpēšanai, neizpaliekot dažādiem nestandarta risinājumiem. Starta piecniekā līdzās Tamanei, Baško un Niedolai devās Liene Jansone un Elīna Babkina, kurām pēdējā nedēļā bija jācīnās ar nelieliem savainojumiem.

Pirmajā ceturtdaļā Ukrainas komanda rādīja daudz apņēmīgāku sniegumu nekā pirmajā tikšanās reizē, agresīvāk darbojās groza tuvumā un precīzi uzbruka no pustālās distances. Latvijas basketbolistes pirmajās minūtēs nebija pietiekami koncentrējušās, vairākkārt kļūdījās piespēlēs, spēle nevedās Elīnai Babkinai un sestajā minūtē nonāca zaudētājās ar 8:15. Treneris pieprasīja minūtes pārtraukumu, norādot, tā spēlēt nedrīkst. Nākamajās četrās minūtēs sešus punktus pēc kārtas ar pustālajiem metieniem un vienu izlaušanos līdz grozam guva Sabīne Niedola, bet nelielu pārsvaru saglabāja ukrainietes 14:17.

Otrajā ceturtdaļā treneri pastiprināja Latvijas iekšējo līniju, laukumā sūtot Putniņu un Kubliņu. Meitenes uzspieda pretiniecēm agresīvāku spēli, labāk nospēlēja aizsardzībā un pārņēma iniciatīvu. Niedola rezultatīvi piespēlēja Kārkliņai, Putniņa Kubliņai, pāris reižu precīza bija Krūmberga, Latvijas izrāviens 12:2 un iegūta vadība. Arī puslaika noslēgumā Latvijas basketbolistes bija pārākas pār konkurentēm, summā panākot plus vienpadsmit 34:23.

Trešās ceturtdaļas sākums bija līdzīgs pirmajai. Ukrainas izrāviens 0:10 un pēc nepilnām trīs minūtēm laukumā atgriezās Kristīne Kārkliņa. Nākamo četru minūšu laikā saspēles vadītāja savāca piecus punktus, kolēģes nevienu, bet ukrainietes divpadsmit un mājinieces nonāca zaudētājās ar 41:45. Vēl viens minūtes pārtraukums sapurināja centra spēlētājas. Putniņa un Brumermane realizēja četrus no četriem soda metieniem, vēlāk pirmās piespēle atrada otro un Latvija atguva vadību 47:45.

Pirms pēdējās minūtes laukuma saimnieces bija iedzinēju lomā, tad guva četrus punktus pēc kārtas, izlīdzināja rezultātu (Putniņa, Babkina). Ogorodņikova vēlreiz vadībā izvirzīja Ukrainu, bet Latvijai uzbrukumam palika 7,1 sekunde. Baško devās caurgājienā un 2,5 sekundes pirms spēles noslēguma bija precīza, papildus piespiežot pretinieci pārkāpt noteikumus. Drošs metiens un Latvija nosargāja uzvaru 64:63.

Pārbaudes spēle, 6. augusts, Rīgas arēna

Latvija - Ukraina 64:63 (14:17, 20:6, 13:24, 17:16)
Latvija: Niedola 10 (6ab), Tamane 9 (11ab), Kārkliņa 9, Baško 8, Putniņa 8, Babkina 6, Krūmberga 4, Kubliņa 4, Brumermane 4, Dreimane 2, Eglīte, Jansone

Foto: sportacentrs.com