© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3713

Pēdējās spēles

Visas spēles

Dikeoulakoss: 47 ielaistie punkti izsaka visu

14.08.2010

 

Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulakoss pēc pārliecinošās uzvaras Rumānijā (76:47) īpaši slavē komandas spēli aizsardzībā.

 

"Kā jau teicu, aizsradzība būs mūsu komandas asākais ierocis un šodien tas nostrādāja. Mājinieces spēja gūt tikai 47 punktus, un šāds rezultāts runā pats par sevi" Latvijas valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulakoss bija apmierināts ar to, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē komanda apstiprinājusi grupas favorītu statusu.

Ne visai veiksmīgi aizvadītā pirmā ceturtdaļa (13:17) skaidrojama ar gluži dabīgo starta drudzi. "Katra turnīa sākums ir sarežģīts un 10 kļūdas pirmajās desmit minūtēs liecināja par lielo spriedzi nevis sliktu koncentrēšanos. taču esmu ļoti apmierināts ar spēlētāju spēju saņemties. Atradām savu spēles ritmu un turpinājumā sniegums bija lielisks."

Attaisnojies darbs, kas ieguldīts, pētot pretinieču spēles īpatnības. "No Rumānijas izlases puses nebija nekādu pārsteigumu. Zinājām, kā viņas spēlē, meitenes bija gatavs neitralizēt pretinieču trumpjus un to veiksmīgi izdarīja."

Otrdien plkst.17.30 Arēnā latvijas komanda uzņems Izraēlas vienību, kas pirmajā mačā ar 93:65 sagrāva Serbijas komandu. Finālturnīram kvalificēsies grupas divas labākās vienības.