© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3783

Pēdējās spēles

Visas spēles

Svētdien jāizlabo Rumā pieļautās kļūdas

27.08.2010

 

Sieviešu valstsvienībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar Serbijas izlasi uzvara nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru. Svētdien mačs Arēnā Rīga sāksies plkst.18.

 

Piektdien ap pusdienas laiku Latvijas basketbolistes atgriezās Rīgā no veiksmīgā izbraukuma uz Izraēlu (83:82). Pie spēles patīkamajiem iznākumiem jāmin arī izvairīšanās no nopietniem savainojumiem. Mikrotraumas un saguruma sajūtu palīdz aizmirst patīkamās emocijas un apziņa, ka ceļazīmes izcīnīšana ir tikai pašu ziņā.

"Pētīsim pirmās spēles ierakstu, analizēsim kļūdas un meklēsim pareizo veidu, kā tās novērst," valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulkaoss lielu nozīmi pievērš pareiza spēles plāna izstrādāšanai. Rumā notikušajā mačā (63:75) Serbijas komandai izšķirošajos brīžos izdevās ar zonas aizsardzību apturēt Latvijas uzbrukumu, savukārt mūsējo aizsardzība izrādījās negaidīti caurumaina. Jācer, ka robus tajā palīdzēs aizlāpīt skatītāju atbalsts.

Latvijas sieviešu valstsvienība ar serbietēm iepriekš tikusies piecas reizes un bilance ir mūsu labā 3-2. 2003.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas un Dienvidslāvijas vienības izcīnīja pa uzvarai savā laukumā (Ventspilī 81:79, Vršacā 83:90). Divos pārbarudes turnīros latvietes apspēlējušas Serbijas un Melnkalnes apvienoto komandu - 2005.gadā Rīgā ar 83:73, 2006.gadā Kjeti ar 67:53. Otrais zaudējums piedzīvots pirms nedēļas Rumā.

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra B grupā situācija ir šāda: Serbija 4-1, Izraēla 3-2, Latvija 3-2, Rumānija 0-5.

Latvijas komanda uz finālturnīru brauks, ja izcīnīs uzvaru. Serbietēm derēs arī zaudējums, taču tikai tādā gadījumā, ja Izraēlas vienība savā laukumā zaudēs Rumānijai. 

Foto: Kaspars Volonts