© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3792

Pēdējās spēles

Visas spēles

Dikeoulakoss: mērķis sasniegts, bet vienmēr var būt labāk

29.08.2010

 

Valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulakoss uzsver, ka Latvijas valstsvienība apstiprināja piederību Eiropas elite, pat spēlējot bez vairākām iepriekšējo gadu līderēm.

 

Labākais, kas šodien notika ir tas, ka Latvijas komanda ceturto reizi pēc kārtas kvalificējās finālturnīram. Tātad Latvija pieder Eiropas elitei, turklāt šoreiz to izdarījām bez Anetes Jēkabsones, Ievas Tāres un faktiski arī Lienes Jansones.

Divu pirmo vietām komandā iespēlējām jaunās basketbolistes Sabīni Niedolu un Elīnu Babkinu. Viņa var būt ļoti labas spēlētājas, ja turpinās cītīgi trenēties un progresēt.

Latvija var būt lepna par šīm meitenēm - viņu raksturiem, darba ētiku.

Pēc otrā zaudējuma Serbijā no lidostas braucām uz treniņu un runājām, ka neveiksmju vairāk nevar būt. Liels paldies pieredzējušajām spēlētājām, kuras ar savu entuziasmu palīdzēja tikt pāri šim krīzes brīdim.

Paldies visam treneru kolektīvam un komandas apkalpojošajam personālam, kas atbalstīja gan komandu, gan arī mani. Paldies skatītājiem, kuru atbalsts bija dzirdams un pie tāda zaudēt nav iespējams.

Pirms sākt darbu, domāju, ka ies mazliet vieglāk. Taču prakse izrādījās sarežģītāka. Negribu kārtējo reizi piesaukt Jēkabsoni, taču bez viņas komandas ķīmija bija pavisam savādāka. Vajadzēja meklēt jaunus risinājumus, un tas nebija tik vienkārši.

Taču es nekad neesmu pilnīgi apmierināts ar savu darbu un rezultātu. Vienmēr var būt labāk, bet šodien galvenais ir tas, ka ceturto reizi pēc kārtas Latvija kvalificējusies finālam.