© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3909

Pēdējās spēles

Visas spēles

Liene Jansone spēlēs Venēcijas Umana Reyer

25.10.2010

 

Sieviešu valstsvienības centra spēlētāja otro sezonu pēc kārtas pavadīs Itālijas klubā.

 

Liene Jansone līdz sezonas beigām noslēgusi līgumu ar Itālijas vicečempionu komandu Venēcijas Umana Reyer  basket.lv apstiprināja pati basketboliste.

"Vairākas basketbolistes jau sezonas sākumā iedzīvojušās savainojumos, tai skaitā arī nopietnos. Kluba vadība meklēja pastiprinājumu un atrada mani. Viņām nepaveicās, man - paveicās," Liene neslēpa, ka ir priecīga atgriezties Itālijā, kur spēlēja arī pērn.

Muguras problēmu dēļ centra spēlētāja vasarā tikpat kā nevarēja palīdzēt valstsvienībai un rudens pirmos mēnešus veltīja veselības sakārtošanai. Tagad Liene atkal ir gatava spēlēt ar pilnu jaudu. "Zinu šo līgu, Venēcijā būs arī viena mana partnere no pagājušā gada. Valodas prasme gan būs jāatsvaidzina, jo vasarā prakses nebija," nokļūšana pazīstamos apstākļos sola vieglāku adaptāciju.

Venēcijas Umana Reyer Itālijas čempionātu sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē pret Jansones pērno komandu Liomatic Umbertide (58:70). Trešdien venēcietes aizvadīs Eiropas kausa izcīņas pirmo spēli Beļģijā. "Trešdien lidošu uz Itāliju un iznāks, ka sagaidīšu jaunās partneres atgriežamies no izbraukuma."

Pērn Venēcijas komanda Itālijas čempionātā ar Guntu Baško ierindā aizcīnījās līdz pusfinālam. Liene atgādina, ka šī jau ir trešā reize, kad viņa ārzemēs dodas Guntas pēdās - iepriekš tāpat noticis ASV universitātē un Izraēlā. Vēl Jansone leģionāres gaitās spēlējusi Spānijas, Čehijas un Francijas klubos.