© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3962

Pēdējās spēles

Visas spēles

Gunta Baško: ātrāk gribas atgriezties laukumā

13.11.2010

 

Latvijas valstsvienības un Krakovas Wisla Can Pack basketboliste uz nedēļu bija iegriezusies mājās un cer iespējami ātri sadziedēt kājas savainojumu.

 

Kā patika Rīga novembrī? Sen taču tādu nebiju redzējusi...

Skaisti, protams, mājās jau vienmēr labi.

Tikai balsī prieku nedzird...

Prieka tiešām maz, labāk būtu spēlējusi, nevis lēkājusi apkārt uz kruķiem.

Kas īsti kājai notika?

Polijas čempionāta spēlē neveiksmīgi nokritu, atlūza pēdas kauliņš. Pēda ieģipsēta, ārsti sola, ka dzīšot četras līdz sešas nedēļas, kas man šķiet ļoti ilgi. Pati ceru, ka sadzīs ātrāk. Visnepatīkamākais brīdis - pati neko nevaru darīt lietas labā. Tikai pacietīgi jāgaida, kamēr sadzīs. Bet cik tad var sēdēt mājās? Kad ģipsi noņems, vismaz varēšu nodarboties ar rehabilitācijas vingrinājumiem.

Vai mājās vaina dzīst ātrāk?

Es ceru! Labi, ka klubs uz nedēļu palaida. Bija divas izbraukuma spēles, uz kurām tik un tā nebūtu devusies līdz. Bet sestdien jādodas atpakaļ, lai būtu kopā ar meitenēm vismaz uz rezervistu soliņa.

Kāda ir sajūta, skatoties spēles no malas?

Nekā laba! Wisla mačam Eirolīgā Taranto sekoju līdzi internetā un kodu pirkstos. Žēl, pāris punktu pietrūka. Otrās uzvaras vietā iznāca otrais zaudējums.

Trešdien Wisla Krakovā spēlēs ar TTT Rīga. Varbūt pat labi, ka nespēlēsi?

Nē, labāk gribētu iet laukumā.

Wisla jau kļuvusi par tavu komandu?

Nezinu vai mana, taču esmu priecīga, ka nokļuvu Krakovā. Pazīstams treneris (spānis Hosē Ignasio Ernandess, kura vadībā Gunta 2009.gada sezonā spēlēja Halcon Avenida), jaukas partneres, atsaucīga publika, lieliska gaisotne spēļu zālē... Tiesa, šai ziņā man nav iemesla sūdzēties, jo pēdējās sezonas esmu spēlējusi tikai labās komandās.

Pēc Spānijas un Itālijas uz Poliju - ir taču savādāk...

Pilnīgi savādāk, bet tas nenozīmē, ka sliktāk. Ļoti patīk pati Krakova. Dzīvoju ērtā vietā, centru varu izstaigāt kājām. Skaisti, līdzīgi Rīgai. Ja nu kas Polijā nepatīk, tad tie ir neērtie braucieni ar autobusu uz spēlēm. Kilometros attālumi it kā nav lieli, taču ceļus visu laiku remontē, mašīnu daudz...

Cik viegli vai grūti bija iejusties laukumā?

Savas īpatnības ir, sākumā bija grūti saprast, kā te tiesā - ko drīkst un ko nedrīkst. Pamazām iespēlējos, bet tagad laikam būs jāsāk iejusties no jauna.

Traumu guvi mačā ar Elīnas Babkinas komandu Gdioņas Lotos. Vai paguvis novērtēt, kā veicas viņai?

Cik nu spēles karstumā varēju izsekot. Izskatās, ka viņa iejutusies, treneru maiņa Gdiņas komandā gājusi labumā. Spēlēja kā parasti - droši. Mēs gan uzvarējām ļoti pārliecinoši.

Polijas čempionātu esat sākušas ar astoņām uzvarām. Jūtaties kā galvenās favorītes?

Esam līderes, bet uzmanību zaudēt nedrīkst. Pērn Wisla Polijas čempionātā negaidīti zaudēja ceturtdaļfinālā un nekas tāds nedrīkst atkārtoties. Toties Eirolīgā gan jālīdzinās pērnajam rezultātam, kad Wisla izcīnīja ceturto vietu.

Valstsvienības treneris Džordžs Dikeoulakoss solīja sezonas laikā spēlētājas nelikt mierā - uzturat kontaktus?

Protams, sazināmies regulāri, parunājam par manu formu, veselības stāvokli.

Sīkāk par valstsvienības lietām runāt gan pagaidām nav vērts - līdz Eiropas čempionātam vēl septiņi mēneši.

Protams, visa sezona vēl priekšā.

Guntis Keisels

Polijas čempionāta 7 spēlēs Gunta Baško Krakovas Wilsa sastāvā vidēji laukumā pavadījusi 25 minūtes, guvusi 7,8 punktus, izcīnījusi 5 atlēkušās bumbas un izdarījusi 1,9 rezultatīvas piespēles.

Eirolīgā vienīgajā nospēlētajā mačā Gunta laukumā pavadīja 28 minūtes, guva 8 punktus un izcīnīja 5 bumbas.