© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sieviesu_izlase/news/3986

Pēdējās spēles

Visas spēles

Aija Putniņa: treneris laukumā ļauj izpausties

25.11.2010

 

Valstsvienības uzbrucēja Aija Putniņa Francijs komandas Arras sastāvā kvalificējusies Eiropas kausa izcīņas izslēgšanas turnīram, trijos mačos sasniedzot cienījamu statistiku - vidēji spēlē 20 minūtes, 11,3 punkti un 5 atlēkušās bumbas.

 

Trešdienas vakarā Arras savā laukumā ar 77:69 pārspēja Venēcijas Umana Reyer un laukumā citastarpā risinājās arī latviešu spēlētāju divcīņa - Aija Putniņa pret Lieni Jansoni. "Pauzēs dabūjām pat papļāpāt - draudzīgi, protams, kā gan savādāk! Statistiku neesmu pētījusi, bet domāju, ka bijām līdvērtīgas sāncenses," Aijas balsī skanēja līdzsvarots miers un prieks par sezonas pirmā uzdevuma izpildi - sasniegts Eiropas kausa sešpadsmitdaļfināls.

Skaitļi apstiprināja, ka izjūtas bijušas pareizas. Uzvarētājām Putniņa 24 minūtēs guva 12 punktus (2p.3/5, 3p.0/1, 1p.6/8) un izcīnīja 6 atlēkušās bumbas. Zaudētājām Jansone 25 minūtēs guva 14 punktus (2p.5/9, 3p.0/1, 1p.4/4) un izcīnīja 7 bumbas. Neatkarīgi no pēdējās spēles rezultāta, abas komandas jau nodrošinājusi tiesības spēlēs izslēgšanas turnīrā (Umana Reyer 3-1, Arras 2-1).

"Kluba prezidentam ļoti gribas, lai mēs Eiropas kausa izcīņā tiekam pēc iespējas tālāk. Cenšamies. Pērn ar Mondeville spēlēju ceturtdaļfinālā, tagad gribētos vismaz soli uz priekšu. Savukārt treneris vairāk noskaņots uz veiksmi Francijas čempionātāk, kur mums pagaidām ir trīs uzvaras sešās spēlēs. Vajadzēja būt vairāk, pašas vainīgas, ka mulķīgu kļūdu dēļ zaudējām. Toties tagad esam apņēmīgākas," 22 gadus jaunā spēlētāja ieskicē pirmos mēnešus jaunajā komandā.

Subjektīvās sajūtas Aija formulē diplomātiski: "Iet uz labo pusi - visos aspektos." Kolektīvs esot labs, sadzīves apstākļi - arī, atbalstītāji - brīnišķīgi, kluba prezidents - atsaucīgs un ļoti ieinteresēts komandas attīstībā. Diemžēl Francijas čempionāta pirmās spēles laikā Putniņa iedzīvojusies mikrotraumā, sastiepjot kakla muskuli. Pēc tam trenēties un spēlēt ar pilnu atdevi bijis grūti, taču nu jau viss esot kārtībā.

"Treneris (Bruno Bliērs) uzticas spēlētājām, tai skaitā arī man. Spēles laiks pietiekams, laukumā varu izpausties. Ceru, ka tas palīdzēs kļūt pārliecinātākai. Tiesa, reizēm pietrūkst kāda specifiska padoma. Īpaši pēc vasaras izlasē, kur mūsu treneris (Georgioss Dikeoulakoss) pievērsa ļoti lielu uzmanību dažādām niansēm. Te treniņos slīpējam komandas sadarbības, bet individuālais darbs vairāk ir pašu spēlētāju ziņā. Varbūt tas uz labu - pašai ātrāk jāpieaug."

Trīs stundu brauciena attālumā no Aijas dzīvo un spēlē Aija Brumermane, krietni tālāk Francijā apmetusies Sabīne Niedola. "Satikties jau iznāk tikai laukumā, bet ar meitenēm sazināmies regulāri. Ar treneri Dikeoulakosu arī. Aizmirsta nejūtos, cīnīšos tālāk."