© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sljbl/news/3748

LJBL ģenerālsponsors


LJBL ATBALSTĪTĀJI









LJBL partneri



Basketbols - tas ir forši. Pievienojies!

19.08.2010

 

Andra Biedriņa basketbola nometne, kas sarīkota ar ASV vēstniecības, organizācijas NBA Cares (NBA rūpējas) un Swedbank Jaunatnes basketbola līgas atbalstu, sagādājusi ne tikai prieku tās dalībniekiem - 102 bērniem no Valmieras, Daugavpils, Ventspils un Rīgas bērnu namiem - bet arī jaunas idejas basketbola popularizēšanai.

 

"No amerikāņiem var pamācīties prasmi ieinteresēt un iesaistīt bērnus," uzsver basketbola skolas Rīga treneris Kristaps Kozlovskis. "Mēs, latvieši, mēdzam skeptiski vērtēt ārzemju speciālistus, taču šajā gadījumā nebija svarīgi, cik profesionāli pareizi bērniem tika mācīti dažādi basketbola elementi. Galvenais, ka visiem dalībniekiem dega acis, bērni gadiem ilgi varēs atcerēties, kā darbojušies kopā ar Andri Biedriņu un, redzot draugu sajūsmu, varbūt kāds izlems - iešu trenēties basketbolā, tur ir baigi forši."

K.Kozlovskis ir pārliecināts, ka šāda ideja jāattīsta ar Latvijas spēkiem, popularizējot basketbolu visos valsts reģionos. "Lai ieinteresētu bērnus, nepietiek ar bukletiem par basketbola pievilcību. To jāprot pasniegt. Tiešais kontakts ar slavenu treneri un populāru spēlētāju ir lielisks veids, kā bērnus atraut no datoru ekrāniem. Mums tas jādara, lai basketbols attīstītos ne tikai Rīgā, bet arī reģionos un ar laiku nebūtu jāuztraucas ne par basketbola popularitātes samazināšanos, ne par Latvijas pozīcijām Eiropas jauniešu čempionātu A divīzijā." 

Biedriņa nometnes dalībnieks bijušais NBA basketbolists un tagadējais NBA Cares aktīvists Mārtins Konlons Latvijā piedalījās vēl vairākās basketbola aktivitātēs.

"Bija ļoti labs pasākums - Konlons apmēram divas stundas vadīja treniņu, interesanti bija gan man, gan puikām," atzina Uvis Helmanis, kurš kopā ar Barona treneri Edgaru Teteri sarīkojis jauno basketbolistu nometni Čempionu nedēļa Rīgā, sporta bāzē Ķeizarmežs. Amerikāņu viesis arī atbildējis uz jautājumiem par savu karjeru un basketbola sistēmju ASV.

Trešdien Konlons vadīja treniņu basketbola skolas Kolibri nometnē Madlienā, darbodamies ar dažāda vecuma meiteņu komandām. Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts atzina, ka stundas laikā jauna basketbola Amerika, protams, nav atklāta, bet efekts bijis pozitīvs. "Dribls, māņu kustības, tehnikas elementi - ja to visu parāda un pastāsta cilvēks ar NBA pieredzi, reakcija ir labāka, nekā ikdienā. Meitenes saprata, ka arī līdz šim ir pareizi mācītas, bet mēs abi ar treneri Mudīti Zanderi - ka strādājam NBA līmenī (smejas). Mārtins lika pie sirds meitenēm izmantot iespēju ar basketbola starpniecību iegūt labu izglītību un piedāvājās palīdzēt ar savu pieredzi un kontaktiem. Nometnē piedalās arī jaunās basketbolistes no Polijas - īznāca īsti starptautisks pasākums."

Foto: Mango.lv