© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sljbl/news/3831

LJBL ģenerālsponsors


LJBL ATBALSTĪTĀJI









LJBL partneri



Liepāja: "Esam uz pareizā ceļa"

17.09.2010

 

Liepājas Sporta spēļu skolas direktors Arturs Košeļevs cer vismaz nosargāt pērn izcīnītās augstās pozīcijas Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgā.

 

Par sagatavošanos. Kaut kas izdevies, kaut kas ne gluži. Treniņnometnes rīkojām Liepājā, trenējoties divreiz dienā pamīšus zālē un ārā. Varēja vēlēties vairāk pārbaudes spēļu. Bija iecere mačoties ar lietuviešiem, taču īsti neiznāca. Tomēr atsevišķām komandām spēļu prakse bijusi pietiekama. Vecākās grupas puiši pirmo reizi startē Eiropas Jaunatnes basketbola līgā, kur būs lieliska pieredze skola.

Par popularitāti. Pērn ar basketbolu Liepājā nodarbojās 450 līdz 470 audzēkņu un šogad šis skaitlis varētu būt apmēram tāds pats. Pozīcijas saglabājam.

Par naudu. Vairāk tās nekļūst, viegli neiet. Pērn budžetu palīdzēja sakārtot divu sporta skolu apvienošana. Lielākās raizes dara transporta izmaksas, kas mums ir drausmīgi lielas. Pašvaldība nodrošina sporta bāzes, darbojamies 11 laukumos. Dome noteikusi vecāku līdzmaksājumu – Ls 8 mēnesī, kam iespējams piemērot dažādas atlaides. Nav bijis tā, ka kāds bērns, būtu spiests beigt trenēties, jo vecāki nevar samaksāt, taču problēmas te ir. Ar bažām gaidu ziemu, kad tās parasti saasinās.

Par līgu. Nepatīk, ka Jaunatnes komisijā izdiskutēto un nolemto Basketbola savienības valdē dažkārt kāds pagriež sev izdevīgākā virzienā. Gribētos stabilitāti. Labi, ka saprāta balss ņēma virsroku un netika pieņemta ideja katrā vecuma grupā rīkot savu turnīru, stiprākajiem spēlējot savā starpā. Latvijas pašreizējos apstākļos šis modelis, kad sporta skolas piecu grupu komandas vienā dienā spēlē ar citas sporta skolas piecām komandām, ir optimāls.

Par mērķiem. Pērnais gads mums bija ļoti veiksmīgs – 11 grupās Liepāja bija pārstāvēta LJBL finālturnīros, kopvērtējumā ieņēmām trešo vietu. Šogad gribam būt ne sliktāki. Mums ir daudz jaunu ambiciozu treneru. Šķiet, esam uz pareizā ceļa, kaut arī pa to vēl ejams tāls gabals.

Foto: sportacentrs.com