© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sljbl/news/3989

LJBL ģenerālsponsors


LJBL ATBALSTĪTĀJI









LJBL partneri



Uz Maskavu pēc pieredzes un jaunām uzvarām

26.11.2010

 

Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas čempioni U-14 grupā Kolibri meitenes un Ķeizarmeža zēni svētdien Maskavā startēs Čempionu kausa izcīņā, ko Krievijas Basketbola federācija ar FIBA Europe svētību rīko jau ceturto gadu.

 

Meiteņu komandu turnīrā Latvijas pārstāves ielozētas B grupā, kur cīnīsies ar Ukrainas (svētdien), Slovēnijas (pirmdien) un Ungārijas (otrdien) čempionēm. Otrajā grupā spēlēs Baltkrievijas, Čehijas, Krievijas un Lietuvas komandas. Katras grupas divas labākās komandas pēc atpūtas dienas ceturtdien un piektdien cīnīsies par 1.-4.vietu, bet divas pārējās sadalīs 5.-8.vietu.

Kolibri komandas trenere Mudīte Zandere izmantojusi turnīra nolikumā paredzēto iespēju papildināt sastāvu ar citu klubu spēlētājām, un uz Maskavu dodas ar Rīga/Pārdaugava, Rīdzenes un Jelgavas komandu spēlētājas. Ierindā ir vairākas U-16 izlases kandidātes.

Puišu sacensībās Ķeizarmežs pirmajā posmā spēlēs ar Serbijas, Krievijas un Ukrainas komandām, bet otrajā četriniekā ielozētas Baltkrievijas, Francijas, Horvātijas un Lietuvas komandas. Treneris Edgars Teteris savējiem talkā aicinājis arī vienu spēlētāju no Valmieras. Izspēles sistēma būs tāda pati, kā meitenēm.

Latvijas jauniešu komandas Čempionu kausa izcīņā piedalās jau ceturto reizi. 2007.gadā TTP meitenes treneres Maijas Kubliņas vadībā izcīnīja trešo vietu, bet 2008.gadā Rīdzenes meiteņu komanda (trenere Lilita Bergvalde) bija otrā.