© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sljbl/zeni/2_divizija_austrumi/u_19/news/3500

LJBL ģenerālsponsors


LJBL ATBALSTĪTĀJI









LJBL partneri



Juris Petrovs, Jānis Rimbenieks un Pēteris Ozoliņš par A grupas fināliem

13.05.2010

 

Piektdien, 14. maijā, plkst. 13:00 Rīgas 49. vidusskolā sāksies Swedbank Latvijas jaunatnes basketbola līgas finālsacensības A grupas zēniem, astoņām labākajām valsts komandām trīs dienās noskaidrojot valsts čempionus.

 

Pirms finālcīņu sākuma aptaujājām trīs komandu trenerus – Juri Petrovu (Ventspils „Spars”), Jāni Rimbenieku (Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skola) un Pēteri Ozoliņu (basketbola skola „Ogre”). Treneri atzinīgi vērtēja Swedbank LJBL turnīra organizāciju, bet bija skeptiskāk noskaņoti par jauno finālsacensību izspēles sistēmu, kad valsts čempioni tiks noskaidroti trīs „play-off’ kārtās – ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā.

Kā komandai veicies, vai „play-off” spēlēs būs optimālais sastāvs?

Juris Petrovs
Komandas sniegumu regulārajā sezonā vērtēju apmierinoši, bijuši četri zaudējumi. Mārtiņš Meiers daudz laika pavadījis Latvijas basketbola līgā BK „Ventspils” sastāvā, tāpēc mums varēja palīdzēt tikai pusi sezonas. Lielākā daļa puišu normālā režīmā trenējas „Ventspils augstskolas” komandas sastāvā.

Izskatās, ka būsim optimālajā sastāvā. Vēl ir jautājums par Mārtiņa dalību visās fināla spēlēs. Uz fināliem braucam, lai cīnītos par medaļām. „Play-off” ir „play-off”, tur viss sākas no nulles. Katrs punkts, katra uzvara ir ļoti būtiska. A grupā astoņas vadošās komandas ir spēkos līdzvērtīgas, varbūt izceļas BS „Rīga” vienība.

Jānis Rimbenieks
Sezonā gājis kā BMX trasē - augšā, lejā, augšā, lejā. Regulārajā čempionātā esam palikuši uz sestā pakāpiena. Finālsacensībās piedalīsies visi dalībnieki, kuri spēlējuši sezonas laikā. „Play-off” viss izšķirsies spēlēs. Neesmu no treneriem, kuri aizraujas ar prognozēm un teiks, kādā gatavībā esam.

Pēteris Ozoliņš
Gājis diezgan labi. Regulārajā čempionātā izcīnīta trešā vieta aiz divām lielajām sporta skolām – Ventspils un basketbola akadēmijas „Rīga”, kuras abas ir ļoti ambiciozas. Vērtīgu pieredzi ieguvuši LBL2 spēlētāji, pieejams gandrīz optimālais sastāvs.

Kā vērtējat jauno „play-off” sistēmu, kura paredz trīs, nevis piecas spēles?

Juris Petrovs
Personīgi labāk patika iepriekšējā „play-off” izspēles sistēma, kad astoņas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās un pēc apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības iekļuva pusfinālos. Varbūt tas ir grūtāk, bet ir taču iespējams turnīram pieteikt divpadsmit spēlētājus. Jaunā sistēma arī nav slikta. Ja vēlies pretī dabūt nosacīti vājāku pretinieku, ir būtiski labi spēlēt visu sezonu, būtiski tikt augšgalā.

Jānis Rimbenieks
Kad nospēlēsim trīs spēles, varēsim izdarīt secinājumus, salīdzināt, jo tāds sacensību formāts ir pirmo reizi. Domāju, bijām pieraduši pie piecu spēļu sistēmas. Šajā gadījumā ir loterija. Viena spēle izšķir, kurā virzienā tu aizej, pa labi vai pa kreisi. Esam veselu gadu spēlējuši, aizvadījuši 24 sacensības. Tagad visu izšķirs viena spēle. Manuprāt, iepriekšējā sistēma bija godīgāka. Tur vajadzēja trīs spēles, lai noteiktu komandas, kuras iekļūs pusfinālā.

Pēteris Ozoliņš
Viedoklis ir negatīvs. Objektīvāka sistēma ir, kad Latvijas čempions tiek noskaidrots, izspēlējot lielāku spēļu skaitu. Ja izšķirošā ir viena spēle, tas atbilst kausa izcīņas sistēmai. Acīmredzot, sistēmas maiņu ietekmējusi vispārējā finansiālā situācija, nevis sportiskās intereses. Tāda ir situācija.

Vai apmierina Swedbank LJBL turnīra organizācija un kalendāra veidošana?

Juris Petrovs
Ļoti sakarīgi. Nopietnu iebildumu pret Swedbank LJBL organizāciju nav. Iepriekšējā nedēļā ar zēniem biju D2 grupas finālturnīrā Liepājā. Turnīrs bija labi noorganizēts un priecēja, ka bērniem bija sagādātas balvas. Arī A grupā sezonas garumā lielu problēmu nav bijis.

Jānis Rimbenieks
Par turnīra organizāciju varu teikt tikai labāko. Ja radušies neskaidri jautājumi, atbildes uz tiem esmu saņēmis ļoti operatīvi, ātri, savlaicīgi. Ja cilvēki strādā vairāk nemanot, nekā manot, tas norāda, ka ieguldīts labs darbs.

Pēteris Ozoliņš
Čempionāts tika aizvadīts salīdzinoši ritmiski, bez lielām pauzēm. Mači bija, līmenis ir salīdzinoši labs. Galvenais jautājums - kas ar puišiem notiks pēc Jaunatnes līgas? Cik no viņiem būs iespēja tālāk attīstīties? Dažs labs vēl nav pateicis savu pēdējo vārdu basketbolā, viņiem būtu iespējas to mēģināt darīt. Plus mīnus, turnīra organizācija ir kārtībā.

Swedbank LJBL A grupa, Fināli, Sportacentrs.com tiešraides no 49. vidusskolas

DienaLaiksKomandasRezultāti
14.0513:00#1 BS Rīga (0-0) – #8 Cēsis (0-0)-
14.0515:00#4 Ķeizarmežs (0-0) – #5 Liepāja (0-0)-
14.0517:00#2 Ventspils „Spars” (0-0) – #7 Jelgava (0-0)-
14.0519:00#3 BS Ogre (0-0) – #6 BS VEF (0-0)-
16.0510:00Meiteņu spēle par trešo vietu-
16.0512:00Zēnu spēle par trešo vietu-
16.0514:00Meiteņu spēle par pirmo vietu-
16.0516:00Zēnu spēle par pirmo vietu-