© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/sljbl/news/3826

LJBL ģenerālsponsors


LJBL ATBALSTĪTĀJI









LJBL partneri



Ogre: "Spriedze būs katrā spēlē"

15.09.2010

 

Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas 19.sezonas priekšvakarā vārds Ogres Basketbola skolas direktorei Ilgai Neimanei.

 

Par vasaru. Sadarbojoties ar vairākām pašvaldībām noorganizējām izbraukuma nometnes Krapes pagastā, kur pamatskolai uzcelta jauna zāle. Vairāk par vienu katrā grupā nevarējām atļauties, bet Ogrē ir visi apstākļi, lai trenētos uz vietas. Brīvdienas mūsu audzēkņiem nebija garas.

Par popularitāti. Mazo grupiņu piepildījums ir ļoti labs, uzņemto bērnu skaits palielinās. Labprāt nāk meitenes, kam Ogrē basketbolam nav sportiskas alternatīvas. No lielajām grupām atbiruma tikpat kā nav.

Par treneriem. Nav viegli, ja jāvada četras grupas un vēl jāmeklē iespēja piepelnīties. Tomēr mūsu treneri vēl papildus individuāli strādā ar perspektīvākajiem un labprāt izmanto katru iespēju pamācīties. Ļoti labi, ka šovasar Eiropas jauniešu čempionāti notika tepat tuvumā – bijām gan Liepājā, gan Viļņā.

Par problēmām. Ir lietas, kas kaitina. Kavējas licences, vēlu tika apstiprināts kalendārs un ziņa, ka sestdien jau jāspēlē bija nepatīkams pārsteigums. Iespējams, kaut kas jāmaina izspēles sistēmā. Tiesa, nevienam nav īstas receptes, ko darīt.

Par sadarbību ar izlasēm. 23.septembrī Rīgā būs seminārs, kurā uzstāsies jaunatnes izlašu treneri. Mazliet par vēlu, jo sezona jau ies pilnā sparā, bet izlašu sakarā ir lietas, kuras vajadzētu izrunāt – par medicīnisko nodrošinājumu, spēlētāju atlasi utt.

Par nākamo sezonu.  Pērn 1991.gadā dzimušo puišu komanda mums bija ļoti stipra - 2.vieta A grupā. Tik labi nospēlēt tagad diezin vai izdosies. Vispār jau mums, mazajām skolām, grūti konkurēt ar pilsētām, kurām ir internāti un kur nu vēl ar netālo Rīgu, kas labprāt savāc talantus savā paspārnē. Mums katrā mačā grūti jācīnās, lai neizkristu no pirmās līgas, treneriem un arī bērniem septiņi mēneši paiet vienā spriedzē. Cīnīsimies. 

Līdz Swedbank Jaunatnes līgas 19.sezonas sākumam vēl trīs dienas.

Sestdien Jelgavas sporta hallē Mātera ielā 44a savā starpā tiksies Jelgavas un Rīga/DSN komandas. Visintriģējošāko spēli U-17 grupā, kurā savā starpā tiksies pērnie čempioni Jelgavas basketbolisti un Latvijas kadetu izlases galvenā trenera Raivo Otersona vadītā komanda Rīga/DSN, plkst.15 tiešraidē translēs sportacentrs.com.

Foto: sportacentrs.com