© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/b_izlases_parbaudes_speles/news/2977

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

LBS diskvalificē piecus spēlētājus

24.09.2009

 

Latvijas Basketbola savienības valde ceturtdien pieņēma lēmumu diskvalificēt piecus nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājus. Kristaps Valters diskvalificēts uz trijiem gadiem, Armands Šķēle uz diviem gadiem, bet Kasparam Bērziņam, Andrim Biedriņam un Kasparam Kambalam sods piespriests uz vienu gadu nosacīti.

 

Ceturtdien, 24. septembrī, notika Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes sēde, kurā galvenie izskatāmie jautājumi bija Latvijas nacionālo jauniešu un junioru izlašu starti Eiropas čempionātos un Latvijas nacionālā vīriešu izlase.

Šajā vasarā Eiropas čempionātos starēja seši jaunatnes izlases, izcīnot 3., 7., divas 9., 10. un 21. vietu. Kopējā Eiropas jaunatnes izlašu reitingā Latvijas izlases ieņem 8.vietu. Latvijas ņacionālo jaunatnes izlašu startus Eiropas čempionātā LBS valde novērtēja kā labus. LBS valde īpaši atzīmēja Aināra Čukstes un U-20 jauno sieviešu izlases paveikto, izcīnot 3.vietu.

Latvijas Nacionālā vīriešu izlase Eiropas čempionātā Polijā ieņēma 13.vietu, neizpildot LBS valdes doto uzdevumu, tāpēc komandas starts novērtēts kā neapmierinošs. Izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, LBS valde nolēma piedāvāt iespēju trenerim Ķēstutim Kemzuram turpināt darbu ar vīriešu izlasi, nosakot 15.oktobri kā termiņu līguma noslēgšanai.

LBS valde nosodīja Kaspara Kambalas rīcību pēc Vācijas-Latvijas spēles, norādot, ka tā ir pilnīgi nesaderīga ar sporta ētiku un „fair-play” principiem un atbalstīja "FIBA Europe" pieņemto lēmumu par četru spēļu diskvalifikāciju.

LBS valde, izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, masu medijos izskanējušo informāciju, un ņemot vērā, ka Nacionālās izlases basketbolisti ir paraugs tūkstošiem jauno sportistu, kuri ikdienā seko un atdarina savu elku uzvedības modeli, ka dalība nacionālajā izlasē ir iespējami augstākais valsts pārstāvniecības veids sportā, akcentēja nepieciešamību ilgtermiņā nodrošināt visa vecuma basketbolistu godprātīgu attieksmi pret treniņu procesu, komandas biedriem, treneriem un līdzjutējiem, un nolēma diskvalificēt no dalības Latvijas Nacionālajā basketbola izlasē:

Kristapu Valteru uz 3 gadiem,
Armandu Šķēli uz 2 gadiem,
Kasparu Bērziņu, Andri Biedriņu, Kasparu Kambalu - uz 1 gadu nosacīti. 

 Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64