© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/b_izlases_parbaudes_speles/news/3770

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Par papildus kvalifikāciju skaidrība būs 5.septembrī

24.08.2010

 

2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs beigsies svētdien, 29.augustā, bet tikai pēc nedēļas visas komandas precīzi zinās savu likteni šajās sacensībās.

 

FIBA Europe ģenerālsekretārs Nars Zanolins otrdien tālruņa sarunā ar Basketbola savienības ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu apstiprināja, ka par 2011.gada Eiropas čempionāta papildu kvalifikācijas turnīra dalībnieku skaitu tiks lemts FIBA Europe izpildkomitejas sēdē 5.septembrī Stambulā.

Varianti ir divi: spēlēs sešas komandas (patlaban notiekošā kvalifikācijas turnīra sliktākā otrās vietas ieguvēja, visas trīs trešās vietas un divas labākās ceturtās vietas ieguvējas) vai visas desmit vienības, kuras šogad kvalifikācijas turnīrā nebūs tikušas pie ceļazīmēm uz Lietuvu.

Funkcionāru lēmums var būtiski ietekmēt Latvijas valstsvienības likteni.

Patlaban latvieši A grupā ar divām uzvarām ieņem 4.vietu un augstāk vairs nepakāpsies. B grupas ceturtajai komandai pagaidām ir divas uzvaras un labāka grozu starpība, bet C kvinteta ceturtajai vienībai jau ir trīs uzvaras. Lai Latvijas basketbolisti apsteigtu kādas citas grupas ceturto komandu, mūsējiem noteikti svētdien jāuzvar Somijā, kā arī jācer, ka B grupā spēles beigsies ar mums labvēlīgiem iznākumiem.

Foto: Kaspars Volonts