© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/b_izlases_parbaudes_speles/news/3794

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Bagatskis: Ar godu izkļuvām no sarežģītas situācijas

29.08.2010

 

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc izbraukumā izrautās uzvaras pār Somijas komandu (93:90) cer, ka komandai būs iespēja nākamgad turpināt cīņu par vietu finālturnīrā.

 

Latviešu basketbolistiem tas ir raksturīgi - sagādāt sev problēmas un tad ar stipru raksturu censties tās pārvarēt. Tomēr šādas spēles komandai un atsevišķiem spēlētājiem ir daudz vērtīgākas nekā pārliecinošas uzvara.

Somi bija nopietni gatavojušies, cerēja atgūt Rīgā zaudētos 20 punktus un līdz pēdējam slēpa, ka traumas dēļ Ranniko laukumā neizies. Mums neizdevās spēle otrajā ceturtdaļā, kad slikti atgriezāmies aizsardzībā un ļāvām pretiniekiem darīt visu, ko viņi gribēja. Otrajā puslaikā aktivizējām aizsardzību un nogurdinājām pretinieku līderus.

Patīkami, ka kārtējo reizi komandas spēli pastiprināja basketbolisti, kuri iesaistījās uz maiņu. Labākās spēles šajā turnīrā aizvadīja Kaspars Bērziņš un Ernests Kalve, ļoti veiksmīgi galotnē nospēlēja Andrejs Šeļakovs. Patika tas, ka nopelnījām tiesības mest 41 sodu. Būtu gan bijis labāk iemest vairāk par 28, tomēr tas liecināja, ka esam bijuši agresīvi, neaizraujoties ar trīspunktniekiem (5/17).

Paldies Basketbola savienībai par lieliskajiem darba apstākļiem, paldies visiem spēlētājiem un maniem palīgiem. Visi gribēja cīnīties, visi to darīja ar pilnu atdevi. manuprāt, ieguvējas bija abas puses - spēlētāji palīdzēja izlasei un izlase palīdzēja basketbolistiem noticēt sev, bagātināt pieredzi.

Pirms šī turnīra nezinājām, uz ko esam spējīgi, tomēr, manuprāt, esam godam izkļuvuši no grūtas situācijas. Ceru, ka šai komandai būs iespēja arī nākamgad piedalīties oficiālos mačos, jo tikai tā varam progresēt.

Mūs kritizē par sliktu aizsardzību, bet tas nebija nekāds pārsteigums. Latviešu basketbolisti tomēr vairāk ir tendēti uz uzbrukumu, bet sava groza sargāšanai pietrūkst prasmes visas 40 minūtes saglabāt augstāko koncentrēšanās pakāpi. To pierādīja arī daudzie punkti, ko salaidām ceturtdaļu izskaņās. Brīžiem aizsardzībā spēlējām labi, īpaši Rīgā, taču gadījās arī kļūdu sērijas, kuras pieredzējušie pretinieki nekavējoties izmantoja.

Ceru, ka visiem būs laba spēļu prakse klubos un sezonas laikā puiši uzkrās gan meistarību, gan pieredzi. Galvenais, lai jaunajiem basketbolistiem visu laiku būtu asa konkurence - tas ir pirmais priekšnoteikums, lai viņi progresētu. 

Foto: sportacentrs.com