© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/eiropas_cempionata_kvalifikacija/news/3651

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Pirmie soļi Lietuvas virzienā

03.08.2010

 

Eiropas vīriešu čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā četrās spēlēs no sešām uzvarējuši viesi.

 

Melnkalnes izlases galvenais treneris Duško Vujosevičs pēc pārliecinošās uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupas pirmajā spēlē pār Latvijas valstsvienību (96:66) īpaši paslavējis savu komandu par agresīvo un veiksmīgo darbību aizsardzībā. „Izmantojām gan zonu 2-3, gan aizsardzību cilvēks-cilvēku un izsitām pretiniekus no ritma. Labi, ka uzvarējām tik pārliecinoši, jo grozu starpībai var būt svarīga nozīme, cīņā par ceļazīmi,” uzsvēris treneris.Ceturtdien otrajā kārtā Latvijas valstsvienība Arēnā Rīga uzņems Itālijas komandu (spēles sākums plkst.20.30), kas pirmdien savā laukumā ar 71:79 zaudēja Izraēlai. Melnkalnes izlase viesos spēlēs ar Somiju. B grupā pirmajā kārtā uzvarēja viesu komandas: Ungārija – Lielbritānija 82:91, Ukraina – Maķedonija 58:71 (vēl spēlē Bosnija).C grupā Gruzijas izlase ar 84:65 pārspēja Poliju, bet Portugāle ar 59:67 zaudēja Bulgārijai (vēl spēlē Beļģija).Ceļazīmes uz 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīru Lietuvā saņems visu triju grupu uzvarētāji, kā arī divas no trim labākajām otro vietu ieguvējām.

Vēl viena ceļazīme uz Lietuvu tiks izspēlēta nākamvasar papildus kvalifikācijas turnīrā. Iepriekš apstiprinātais čempionāta nolikums paredzēja, ka papildus kvalifikācijā spēlēs sešas komandas (viena otrās vietas, trīs trešās un divas ceturtās vietas ieguvējas), bet četras kvalifikācijas turnīra neveiksminieces (trīs grupu pēdējo vietu ieguvējas un sliktākā starp ceturtajām vietām) cīnīsies par vietas saglabāšanu A līgā. Taču FIBA Europe vadība jau nolēmusi, ka 2013.gadā Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs 24 komandas, un kvalifikācijā varēs startēt visi gribētāji, atsakoties no dalījuma A un B līgās. Tāpēc četru atpalicēju turnīrs zaudējis sportisko nozīmi.

Pagaidām nav skaidrs, vai reglamenta maiņa ietekmēs 2011.gada papildus kvalifikācijas turnīra dalībnieku skaitu un sastāvu. FIBA Europe ģenerālsekretārs Nars Zanolins paziņojis, ka lēmums tiks pieņemts pasaules čempionāta laikā un neoficiāli pieļāvis, ka dalībnieku skaits netiks tomēr palielināts, lai neradītu grūtības kalendāra veidotājiem.