© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/2959

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Zaudējums arī Horvātijai

30.08.2009

 

Latvijas vīriešu basketbola izlase "Efes Pilsen" kausa izcīņas pusfinālā piedzīvojuši zaudējumu pret Horvātiju - 81:96. Pa 13 punktiem mūsējiem guva Kaspars Kambala, Armands Šķēle un Kaspars Bērziņš.

 

Turnīru Turcijā Latvijas izlase iesāka ar smagu uzvaru pret Lielbritāniju (86:84), bet pēc tā sekoja pārliecinošs zaudējums Maķedonijai (74:95). Tas gan netraucēja latviešiem iekļūt pusfinālā, kur pretī stājās Horvātijas izlase, kas visās spēlēs bija izcīnijusi uzvaras.

Spēle iesākās ar vienu precīzu Uvja Helmaņa soda metienu, kas gan arī kļuva par vienīgo brīdi šajā spēlē, kad Latvija atradās vadībā. Ātri vien horvāti ieguva arī diezgan lielu pārsvaru (10:3), kuru arī diezgan droši sargāja. Vairākas reizes pārsvars sasniedza astoņus, bet ceturtdaļas izskaņā pat deviņus punktus. Pirmo desmitminūti noslēdza Ernesta Kalves precīzais tālmetiens - 18:24

Štālberga precīzais tālmetiens ļāva pietuvoties arī līdz 21:24, taču turpinājums nesekoja un horvāti atkal droši turējās vadībā. Tikai pašās puslaika beigās izdevās vēlreiz pietuvoties līdz divu punktu deficītam (37:39), taču neveiksmīgi aizvadītā pēdējā minūte neļāva pirms otrā puslaika uz tablo ieraudzīt patīkamu rezultātu - 39:46.

Kaspara Kambalas un Kristapa Valtera septiņi gūtie punkti pēc kārtas beidzot ļāva izlīdzināt rezultātu (46:46), bet šajā brīdī mūsējie vēlreiz apstājās, slikti spēlējot gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Tika pieļautas daudzas kļūdas, metienu procents nebija no tiem labākajiem, tādēļ arī uz pozitīvu rezultātu cerēt bija grūti. Īsā laikā Horvātija ieguva astoņu punktu pārsvaru, kuru ātri palielināja vēl vairāk.

Pēdējā ceturtdaļā ne brīdi neradās sajūta, ka mūsu komanda varētu šo spēli lauzt, jo tikai atsevišķās epizodēs Latvijas izlase nospēlēja eleganti. Radās pat bažas, ka zaudējums tiks piedzīvots ar vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, bet to izdevās nepieļaut - 81:96.

Jau rīt Latvija spēlēs par trešo vietu ar Maķedonijas un Vācijas spēles neveiksminieci.

"Efes Pilsen" kausa izcīņas pusfināls

Horvātija - Latvija 96:81 (24:18, 22:21, 29:23, 21:19)
Latvija: Kambala 13, Šķēle 13, Bērziņš 13, Biedriņš 8 (10 atl.b.), Valters 8, Kalve 7, Štālbergs 6, Janičenoks 6, Blūms 5 (6 rez.p.), Helmanis 2, Freimanis, Vītols.

Foto: Mikus Kļaviņš, LBS