© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3236

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Kungiem smaga kvalifikācijas grupa

16.01.2010

 

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā sacentīsies ar Izraēlu, Somiju, Itāliju un Melnkalni. Spēles mājās un izbraukumā notiks no 2. līdz 29. augustam.

 

Piecpadsmit izlases, sadalītas trīs grupās, sacentīsies par sešām ceļazīmēm uz A divīzijas finālturnīru. Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un divas labākās otro vietu īpašnieces. Sešas nākamās labāko rezultātu īpašnieces papildus kvalifikācijas turnīrā cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz Lietuvu, bet četras pēdējās komandas izdzīvošanas grupā cīnīsies par divām pozīcijām, kas ļaus saglabāt vietas A divīzijā 2013. gada kvalifikācijā.

Latvija pretiniekos no otrā groza ieguva Izraēlu, no trešā Somiju, no ceturtā Itāliju, no piektā Melnkalni.

Kvalifikācijas turnīra spēles notiks 2., 5., 8., 11., 14., 17., 20., 23., 26. un 29. augustā. Papildus kvalifikācijas turnīra sacensības paredzētas 2011. gada augustā. 

Desmit valstsvienības - rekordskaits - vietu finālturnīrā Lietuvā jau nodrošinājušas. To skaitā ir turnīra rīkotāji lietuvieši un visas Pasaules čempionāta dalībnieces no Eiropas - Spānija, Serbija, Grieķija, Slovēnija, Francija, Horvātija, Turcija, Krievija un Vācija.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64