© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3530

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Nosaukti valstsvienības kandidāti

08.06.2010

 

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis (attēlā pa kreisi) otrdien atklāja valstsvienības spēlētāju kandidātu sarakstu. Kopumā nosaukti 23 kandidāti. Tāpat zināms, ka, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, aizvadīs astoņas pārbaudes spēles.

 

Ainara Bagatska, Roberta Štelmahera un Agra Galvanovska vadībā treniņi sāksies 28. jūnijā. Uz treniņnometni uzaicināti kopumā 23 spēlētāji. Pēc piecu dienu treniņiem gaidāma pirmā pārbaudes spēle, tiekoties ar Latvijas U-20 valstsvienību. Tam sekos divas pārbaudes spēles mājās pret poļiem,bet atlikušās piecas pārbaudes spēles notiks izbraukumos. Vispirms divas reizes Ukrainā pret vietējo izlasi, tad Igaunijā pret zviedriem un igauņiem, bet pārbaudes maču sērija noslēgsies ar spēli pret Krieviju Maskavā 29. jūlijā.

Ainars Bagatskis, Latvijas izlases galvenais treneris

Par uzdevumu

"Uzdevums būs iespēlēt jaunos spēlētājus, kuros ieaudzināt cieņu pret valsti un basketbola izlasi, un divu kvalifikācijas ciklu ietvaros sasniegt Eiropas čempionāta finālturnīru. Pirmajā gadā jāiespēlē sastāvs un jāizveido kolektīvs. Mēs, izlases treneri, vienmēr esam bijuši savas valsts un basketbola izlases patrioti un vēlamies to pašu sagaidīt no šīs izlases."

Par diskvalificētajiem spēlētājiem

"Nevar būt runas par diskvalificēto spēlētāju piesaisti izlasei, bet nosacīti diskvalificētajiem ir jādod iespēja, kas arī tiek darīts - ir uzrunāti Kambala, Bērziņš un Biedriņš. Bērziņš bija viens no pirmajiem, kas pateica, ka vēlas spēlēt izlasē un nevēlas izlaist vēl vienu Eiropas čempionātu, tāpēc arī viņam dota iespēja. Biedriņam aiz muguras smaga sezona NBA un operācija. Pēc pēdējām sarunām viņš vairāk ir teicis nē nekā jā, bet ceram, ka viņš tomēr piekritīs. Biedriņam izlases treniņnometne palīdzētu labāk sagatavoties jaunajai sezonai."

Par problēmām

"Kambalas diskvalifikācijas un traģēdijas ģimenē dēļ, abpusēji vienojoties, nolēmām, ka šogad viņš izlasē nebūs. Aktuāls jautājums ir par Blūmu, jo ir nelielas problēmas ar Bilbao klubu. Viņu treneriem interesē, cik Jānis spēlēs, kā spēlēs un kādā pozīcijā spēlēs. Esmu pieņēmis lēmumu Blūmu izmantot otrā numura pozīcijā un, ja nekas nemainīsies, viņš treniņnometnei pievienosies 13. jūlijā. Ļoti noderīgs būtu arī Jahovičs, taču viņš šoreiz atteica, lai varētu labāk sagatavoties jaunajai sezonai."

Par disciplīnu

"Pēc pirmā pārkāpuma spēlētājs vairs izlasē nebūs. Varbūt tas skan pārāk asi un konkrēti, bet esmu pieradis uzticēties cilvēkiem un sagaidu to pašu arī no spēlētājiem. Pirmie kandidāti tiks atsijāti pēc divu nedēļu treniņiem."

Latvijas izlases kandidāti 2010

SpēlētājsPozīcijaKlubs
Jānis BlūmsAizsargsBilbao Basket
Jānis StrēlnieksAizsargsVentspils
Rinalds SirsniņšAizsargsBarons
Edgars JeromanovsAizsargsLiepājas Lauvas
Jānis KaufmanisAizsargsValmiera
Dairis BertānsAizsargsVentspils
Mareks JurevičusAizsargsVentspils
Ingus BankevicsAizsargsRīgas VEF
Akselis VairogsAizsargsJSA Bordeaux
Kristers ZeidaksUzbrucējsFastweb Casalle
Artūrs ŠtālbergsUzbrucējsRīgas VEF
Rihards KuksiksUzbrucējsSun Devils
Ernests KalveUzbrucējsVentspils
Ivars TimermanisUzbrucējsBarons
Mareks MejerisUzbrucējsLiepājas Lauvas
Kaspars BērziņšUzbrucējsFuenlabrada
Ronalds ZaķisUzbrucējsVentspils
Rolands FreimanisUzbrucējsCajasol
Pāvels VeselovsUzbrucējs'Prostejov
Dāvis RozītisCentrsTrojans
Andris BiedriņšCentrsWarriors
Mārtiņš MeiersCentrsVentspils
Raitis GrafsCentrsŠiauliai

Galvenais treneris: Ainars Bagatskis
Treneris: Roberts Štelmahers, Agris Galvanovskis
Fiziskās sagatavotības treneris: Viktors Lācis

Pārbaudes spēles

DatumsSpēle
3.07.Latvija - Latvijas U-20
10.07.Latvija - Polija
11.07.Latvija - Polija
17.07.Ukraina - Latvija
18.07.Ukraina - Latvija
25.07.Zviedrija - Latvija
26.07.Igaunija - Latvija
29.07.Krievija - Latvija

 Foto: Inta Puriņa, f64