© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3626

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Zināms vīriešu izlases sastāvs

29.07.2010

 

Latvijas basketbola valstsvienības treneru kolektīvs nosaucis tos spēlētājus, kas pārstāvēs Latviju 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Lai arī uz katru spēli varēs pieteikt 12 spēlētājus, sastāvā atstāti 14 basketbolisti.

 

"Komandā paliks 14 spēlētāji un treneri uz katru spēli izvēlēsies tos 12, kas piedalīsies konkrētajā mačā. Šoreiz mājās paliek Artūrs Štālbergs un Andrejs Šeļakovs," pastāstīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis. "Tikko ieradāmies Maskavā. Šovakar aizvadīsim vēl treniņu, bet rīt jau [pārbaudes] spēle [pret Krieviju]."

Kā pēdējie no izlases kandidātu pulka tika atbrīvoti valmieriešu saspēles vadītājs Jānis Kaufmanis un Cēsu sporta skolas audzēknis cēsnieks Dāvis Rozītis. Tas nozīmē, ka ar šādu sastāvu Latvijas valstsvienība spēlēs arī pirmajā 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā izbraukumā pret Melnkalni 2. augustā. Uz Maskavu aizbraukuši: Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Mareks Jurevičus, Ingus Bankevics, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Ronalds Zaķis, Rolands Freimanis un Raitis Grafs.