© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3650?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Bagatskis: jāmācās izturēt spiedienu

03.08.2010

 

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc smagā zaudējuma Eiropas čemp[ionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Melnkalnē (66:96) atzīst, ka komandai visvairāk pietrūcis snieguma stabilitātes.

 

"Zinājām, ka lielas problēmas mums sagādās mājinieku centrs Pekovičs. Nelolojām ilūzijas, ka izdosies viņu pilnībā neitralizēt, taču bija doma apturēt pārējos. Diemžēl to izdarīt neizdevās. Melnkalniešiem ļoti palīdzēja skatītāju atbalsts, bet mēs diemžēl nespējām izturēt spiedienu, ko nepārtraukti uzturēja gan individuāli meistarīgie sāncenši, gan publika, gan tiesneši. Brīžiem spēlējām labi, taču veiksmīgām epizodēm sekoja dažas sasteigtas darbības un mājinieki atkal atguva komfortablu pārsvaru. Jākrāj pieredze un jāiemācās izvairīties no tādiem kritumiem," A.Bagatskis atgādināja par atšķirību abu komandu spēlētāju pieredzē.

Uz lūgumu novērtēt atsevišķu Latvijas valstsvienības spēlētāju darbību treneris atteica, ka audzēkņus publiski nekritizēšot. "Nevienam nevar pārmest motivācijas vai cīņasgribas trūkumu, taču meistarības ir tāda, kāda tā ir. Manuprāt, mīnus 30 tomēr nav objektīvs rādītājs komandu klases atšķirībām. Varam spēlēt labāk un šodien to nodemonstrējām brīžos, kad bija laba kustība gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tagad jāpanāk, lai tādu epizožu būtu vairāk, bet muļķīgu kļūdu - mazāk"

Ainars Bagatskis uzsvēra, ka šī spēle tagad pēc iespējas ātrāk jāaizmirst, jo ceturtdien Rīgā jau viesosies Itālijas izlase. "Itālijai ir divi izteikti līderi - Marko Belinelli un Andrea Barnjani. taču šodien pret Izraēlu viņi iemeta pa 20 punktiem, bet komanda zaudēja (71:79). Tagad itāliešiem nav, kur atkāpties, taču no viņu uzvārdiem un klubiem nav jābaidās - tādi paši dzīvi cilvēki vien ir un nespēlē bez kļūdām. Gatavosimies, lai nospēlētu labāk nekā šodien."

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64