© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3669?season=3
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2005/06 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Uz Izraēlu tādā pašā sastāvā

06.08.2010

 

Vīriešu valstsvienība piektdien īsi pirms pusnakts dodas uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli Izraēlā. Mačs svētdien sāksies plkst.19, Viasat Sport Baltic spēli translēs ar 45 minūšu nobīdi (pārraides sākums plkst.19.45).

 

Latvijas komandas treneri uz Izraēlu ved tos pašus divpadsmit basketbolistus, kuri piedalījās pirmajās divās spēlēs ar Melnkalni (66:96) un Itāliju (69:68). "Uzvarētāji sastāvu nemaina," galvenais treneris Ainars Bagatskis apstiprināja, ka izmaiņas nav nepieciešamas. Ceļā dodas Jānis Strēlnieks, Rinalds Sirsniņš, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Ingus Bankevics, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Ernests Kalve, Kaspars Bērziņš, Rolands Freimanis, Raitis Grafs un Ronalds Zaķis.

Basketbolisti ar Izraēlas komandas darbības īpatnībām un spēles plānu tiks iepazīstināti sestdien, bet treneriem viedoklis par nākamo pretinieku jau ir skaidrs. "Pieredzējuši spēlētāji, kuri spēlē ļoti organizētu basketbolu. Nav tik izteiktu centru, kādi bija mūsu iepriekšējiem pretiniekiem, toties ir ļoti agresīvi uzbrucēji - Dāvids Blūtentāls, Liors Elijahu un Omri Kaspi."

22 gadus vecais 206 cm garais Kaspi ir pirmais izraēlietis, kurš spēlējis NBA - pērn Sakramento Kings sastāvā 77 spēlēs vidēji 25 minūtes un 10,3 punkti. Tomēr jaunā talanta loma Izraēlas komandā nav tik liela, kā, piemēram, Itālijas izlasē spēlējošajiem NBA vīriem. "Izraēliešiem ir savādāka mentalitāte, viņi neļauj vienai zvaigznei pacelties tālu pāri citām un kļūt par vienīgo neapstrīdamo līderi. Šajā komandā līderu ir vismaz pieci seši, tātad attiecīgi vajadzēs pieskaņot mūsu taktiku," norādīja Ainars Bagatskis.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra A grupā pēc divām kārtām Melnkalnes izlasei ir 2 uzvaras 2 spēlēs, Latvija 1 (2), Izraēlai 1 (1), Itālijai 0 (2), Somijai 0 (1). Sestdien spēlēs Izraēla - Latvija un Itālija - Somija. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētāji, kā arī divi no trim otro vietu ieguvējiem.

Foto: Renārs Koris