© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3756?season=8

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Bagatskis: tikai uz otro puslaiku izgājām kā vīri

20.08.2010

 

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris pēc zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Itālijā (93:103) galvenos neveiksmes iemeslus meklē psiholoģijā un pieredzes trūkumā.

 

"Mākam spēlēt, gribam cīnīties, bet netiekam galā ar pretinieku un apstākļu spiedienu. Par spīti visām pirmsspēles runām un atgādinājumiem pirmajā puslaikā aizsardzībā darbojāmies kā ar baltiem cimdiem (41:58). Ja seši spēlētāji katrs pa reizei paceļ roku un atzīst, ka kļūdījušies  - tie ir vismaz 12 punkti pretinieka labā. Turklāt pretiniekiem iekšā krita viss, ko viņi palaida uz groza pusi.

Uz otro puslaiku jau izgājām kā veči, spēlējām ļoti agresīvi, cīnījāmies līdz pēdējai minūtei. Tomēr pret tik pieredzējušu komandu atsisties no lieliem mīnusiem nebija reāli. Tiesa, ja pēdējās minūtēs būtu iekrituši vairāki brīvi izmesti trīspunktnieki - nezinu, kā vēl viss būtu beidzies. Mums nav tādu zvaigžņu, kādas ir Itālijas komandai, tomēr uzbrukumā bumbu izspēlēt protam.

Protams, pietrūka Raita Grafa, kuram problēmas sagādā sāpes Ahilleja cīpslas apvidū. Rīgā būs jāveic izmeklēšana, ar spēlētāja veselību neriskēsim. Starp citu, ceturtdien treniņā uz zāles mitrās grīdas nelielas traumas dabūha arī Strēlnieks un Kuksiks.

Itālijas komandai šī spēle bija pēdējā cerība sasniegt otro vietu un tas bija jūtams no visām pusēm. Nekas, šādos mačos spēlētāji kļūst par īstiem vīriem. Bez emocijām spēlēt nevaram, un esmu pārliecināts, ka pirmdien savu skatītāju priekšā Rīgā pret Izraēlu tās atkal būs. Tabulā neskatāmies, domājam par nākamo cīņu."