© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3766?season=6
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2009/2010 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Bagatskis: Izturējām septiņas minūtes

24.08.2010

 

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc sagrāves Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā ar Izraēlas izlasi (54:92) atzīst, ka šāds pēriens palīdz nostāties uz zemes.

 

"Pēc tādas sagrāves varētu atkārtot, ka esam jauni, mazpieredzējuši, tomēr šos apstākļus negribas piesaukt. Statistika ir daiļrunīga - nevienā spēles komponentā nebijām labāki. Pretinieki 28 punktus guva pēc mūsu kļūdām, 44 punktus iemeta no soda laukuma, kas bija kā caurstaigājama sēta.

Izturējām pirmās septiņas minūtes, kad spēlējām pacietīgi, labi atgriezāmies aizsardzībā un spējām pretiniekiem radīt nopietnas problēmas. Tiklīdz sākās maiņas, viss pajuka. Izraēlieši vairākkārt atņēma bumbu mūsu mazajiem spēlētājiem un ieguva pārliecību, ka šī ir viņu diena. Viņi bija gatavojušies nepieļaut tās kļūdas, kādas Rīgā pieļāva itālieši. Savukārt mums pašiem tagad jāizdara secinājumus. Šāds pēriens noder, lai nolaistos uz zemes.

Mūsu komandas spēkus iedragāja slimības un traumas. Turklāt 21 dienas laikā šī bija septītā spēle un tas bija redzams, piemēram, Strēlnieka un Kuksika darbībā. Tagad ir piecas dienas, lai apārstētos un sagatavotos pēdējai spēlei ar Somiju. Par slimo spēlētāju iespējām palīdzēt pagaidām neko pateikt nevaru."