© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3773?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Bagatskis:piektdien redzēsim, kurš varēs palīdzēt

25.08.2010

 

Vīriešu valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējai spēlei svētdien Somijā joprojām gatavojas traumu un slimību izretinātā sastāvā.

 

Trešdien treniņā pēc vairāku dienu pārtraukuma piedalījās Rinalds Sirsniņš un Edgars Jeromanovs, toties ierindā nebija Kaspara Bērziņa un Raita Grafa. "Gan Edgars, gan Rinalds ļoti grib palīdzēt, taču pēc pauzes iesaistīties darbā nav nemaz tik viegli," galvenais treneris Ainars Bagatskis abu kondīciju vērtēja piesardzīgi.

Raitim Grafam problēmas joprojām rada sāpes papēdī, Kasparam Bērziņam pēc saaukstēšanās apārstēšanas sākusi sāpēt mugura. "Rīt novērtēsim, cik viņi var palīdzēt," Bagatskis nesteidzas ar secinājumiem.

Bez veselības likstām treneri nodarbina arī spēlētāju psiholoģiskā kondīcija. Basketbolistiem, kuriem vēl nav skaidrības par līgumiem uz nākamo sezonu, grūti parādīt labāko sniegumu. Trešdien šis saraksts gan saruka par vienu uzvārdu, jo Rolands Freimanis noslēdzis līgumu ar Spānijas otrās līgas (LEB) klubu Lobe Huesca.

Uz Somiju valstsvienība dosies sestdien, spēle Vantā svētdien sāksies plkst.20.

Tikmēr pārējās četras A grupas komandas gatavojas ceturtdienas spēlēm: Izraēla - Somija un Itālija - Melnkalne. Pirms tām situācija tabulā ir šāda: Melnkalne 5-1, Izraēla 4-2, Itālija 4-3, Latvija 2-5, Somija 1-5.

Pēdējā kārtā svētdien spēlēs Somija - Latvija un Melnkalne - Izraēla. Uz finālturnīru brauks grupas uzvarētāji. No trīs grupu otro vietu ieguvējām biļetes uz Lietuvu saņems divas labākās (kvalificēšanos garantēs sešas uzvaras, izredzes būs arī ar piecām).

No Latvijas komandas nākotnes izredžu viedokļa svarīgas spēles notiks B grupā: Lielbritānija - Bosnija (mūsu interesēs ir mājinieku uzvara) un Ungārija - Ukraina (labāk derētu viesu panākums).

Foto: Kaspars Volonts