© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3784?season=1
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2006/07 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Vīriešu valstsvienībai problēmas nemazina apņēmību

27.08.2010

 

Gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējai spēlei izbraukumā ar Somijas komandu apgrūtina spēlētāju traumas un slimības. Spēle Somija - Latvija Vantā sāksies plkst.20.

 

Piektdien treniņā ierindā bija tikai desmit basketbolisti. Galvenais treneris Ainars Bagatskis apstiprināja, ka klubu rīcībā atgriezušies vienu spēli aizvadījušais Jānis Kaufmanis, kā arī Raitis Grafs, kam spēlēt neļauj sāpošā kāja. Pēc slimību un traumu apārstēšanas pa trim treniņiem aizvadījuši Rinalds Sirsniņš un Edgars Jeromanovs, vienu - Kaspars Bērziņš. Toties vīrusa dēļ piektdien netrenējās Rihards Kuksiks un Ernests Kalve.

"Abi gatavojas braukt uz Somiju un ceru, ka slimošana nebūs ilga. Taču pilnīgi skaidrs sastāvs būs tikai sestdien, kad dosimies uz Somiju," atzina treneris.

Somijā Latvijas valstsvienības minimālais uzdevums ir nosargāt 4.vietu - tas nozīmē, ka nedrīkst zaudēt ar vairāk nekā 19 punktu starpību (pirmajā mačā bija 87:67). Maksimālā programma ir uzvara, kas, apvienojumā ar Bosnijas un Ukrainas izlašu zaudējumiem B grupas mačos latviešiem garantēs tiesības nākamgad piedalīties papildu kvalifikācijas turnīrā.

"Ar motivāciju viss ir kārtībā, treniņā acis deg visiem," Ainars Bagatskis apliecināja, ka mobilizācijas problēmu neesot. Jācer, ka sešu dienu pauze būs palīdzējusi atjaunot spēkus. Katrā ziņā tikko no Izraēlas ar zaudējumu atbraukušajiem somiem svaiguma varētu būt mazāk.

A grupas tabulā situācija ir šāda: Melnkalne 5-2, Izraēla 5-2, Itālija 5-3, Latvija 2-5, Somija 1-6. Pirmās vietas liktenis izšķirsies mačā Melnkalne - Izraēla, taču ceļazīmi uz finālturnīru, ļoti iespējams, saņems arī zaudētāji. Abām komandām ir ļoti laba grozus starpība, kas, visticamāk, sagādās priekšroku, salīdzinājumā ar C grupas otro komandu.