© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3809?season=5
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2008/2009 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Lietuva gatavojas uzņemt 24 finālturnīra dalībnieces

05.09.2010

 

2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīra organizācijas komitejas priekšsēdētājs Mindaugs Balčūns apstiprina, ka nākamgad par medaļām cīnīsies 24 komandas.

 

"Oficiāls paziņojums, acīmredzot, tiks izdarīts tuvāko stundu laikā, bet varu apstiprināt, ka FIBA Europe izpildkomiteja nolēmusi palielināt finālturnīra dalībnieku skaitu," tālruņa sarunā ar basket.lv apstiprināja Mindaugs Balčūns. "Tas bija mūsu priekšlikums, kuru izteicām, redzot, kādas komandas palikušas ārpusē. Tai skaitā ļoti gaidām ciemos Latvijas valstsvienību un jūsu fanus."

Tā kā čempionāta budžets jau apstiprināts, astoņām papildu komandām būs pašām jāsedz uzturēšanās izdevumi pirmā posma laikā. Rīkotāji gan ir pārliecināti, ka ieguvumi atsvērs tēriņus. "Pašlaik Stambulā no viesnīcas līdz pasaules čempionāta spēļu zālei braucam divas stundas. Šajā laikā var no Rīgas aizbraukt līdz Šauļiem, tātad esmu pārliecināts, ka čempionāta norisi jutīs arī Rīgā un visā Latvijā," norādīja M.Balčūns.

Tiesības spēlēt finālturnīrā bez 15 jau zināmajām komandām ieguvušas arī Gruzijas, Itālijas, Ukrainas, Bulgārijas, Polijas, Bosnijas un Latvijas vienības. Vēl divas vietas papildu turnīrā sadalīs trīs komandas, kuras kvalifikācijas grupās palika pēdējās (Somija, Ungārija un Portugāle).

Mindaugs Balčūns  paskaidroja, ka komandu skaita palielināšana skars pirmā posma reglamentu - komandas sacentīsies četrās grupās pa sešām. Pa trim labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies otrajam posmam, kur sacentīsies divos sešniekos. Pa četrām labākajām iekļūs ceturtdaļfinālā.