© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3815?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Šneps: spēlēšana Eiropas finālturnīrā nepalielinās izmaksas

08.09.2010

 

Basketbola savienība izstrādājusi pirmo projektu valstsvienību tāmei, gatavojoties 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

 

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps nedomā, ka vīriešu čempionāta finālturnīra dalībnieku skaita paplašināšana, kas Latvijas komandai negaidīti pavērusi ceļu uz Lietuvu, radīs papildu problēmas LBS budžetā.

Turnīra rīkotāji paziņojuši, ka astoņām no jauna uzaicinātajām komandām pašām būs jāsedz dzīvošanas izmaksas. Summas pagaidām nav precizētas, un LBS cer rast saprātīgu risinājumu. „Ja nebūtu šāda lēmuma, mums, visticamāk, būtu bijis jāspēlē tik un tā – gan ceļojot pa Eiropu, gan rīkojot spēles mājās, kas arī nav lēti. Izmaksas būtu tik un tā, bet garantēta vieta finālturnīrā ir labāka izejas pozīcija, runājot ar potenciālajiem sponsoriem.”

Ar valstsvienību menedžeriem jau pārrunātas tāmju skices, kuras vēl tiks precizētas.

„Manuprāt, abu valstsvienību gatavošanās process neizmaksās vairāk, kā izmaksāja šogad, kad bija gan pienācīgi ilgs sagatavošanās process, gan iespēja aizvadīt pārbaudes spēles,” uzsver Edgars Šneps „Patīkami, ka kvalifikācijas turnīrā abas mūsu komandas parādīja gan raksturu un simpātisku pašatdevi, kas izraisīja līdzjutēju cieņu. Sieviešu komanda pieder Eiropas elitei, vīriešu valstsvienībai ir perspektīvi jauni līderi un labi priekšnoteikumi, lai uzlabotu sniegumu. Ceru, ka to novērtēs arī iespējamie labvēļi.”