© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3873?season=7
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2010/2011 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Štelmahers: Iespēja strādāt kā galvenajam nav sliktākais variants

11.10.2010

 

Latvijas valstsvienības treneris Roberts Štelmahers atgriešanos Viļņas Perlas komandas galvenā trenera statusā neuzskata par neveiksmīgu pavērsienu karjerā.

 

Sezonu sācis Lietuvos rytas otrā trenera statusā, pēc komandas galvenā trenera Dražena Anzuloviča atbrīvošanas no amata Roberts Štelmahers vienā LKL mačā vadīja Lietuvas čempionvienību, bet pirmdien no rīta tika iepazīstināts ar kluba vadības rīkojumu atgriezties LR fārmkluba Viļņas Perlas galvenā trenera postenī.

"Pēdējās dienās biju dzirdējis dažādus variantus, kā situācija varētu izvērsties, tāpēc neteikšu, ka esmu ļoti pārsteigts. Vadība nolēma - tātad viss kārtībā," tālruņa sarunā atzina Štelmahers.

Lietuvos rytas turpmāk vadīs horvātu speciālists Aleksandrs Trifunovičs, kurš atgriežas Viļņā pēc divu gadu pārtraukuma. Viņam palīdzēs Darus Maskoļūns, kurš pērn īsu brīdi vadīja Kauņas Žalgiri, taču tika atbrīvots no amata LKL finālspēļu laikā, kad kluba vadītājs viņu apsūdzēja spēles "pārdošanā".

Pats Štelmahers šādā notikumu pavērsienā uzsver pozitīvos aspektus. "Pērn ar Perlas jauniešiem labi pastrādāju un, iespējams, galvenā trenera darbs būs noderīgāks no manas karjeras attīstības viedokļa. Turklāt turos pie pārliecības, ka viss kas notiek, notiek uz labu."

Vienlaikus ar Anzuloviču no darba atbrīvots arī Perlas galvenais treneris horvāts Ivans Sunara. "Biju priecīgs, ka viņš pārņēma manu darbu. Esam pazīstami no Slovēnijas laikiem, viņš ir labs un prasīgs speciālists. Tagad runā, ka bijis par daudz prasīgs. Taču es arī ar jaunajiem spēlētājiem centos ieturēt stingru līniju un nedomāju no tās atkāpties. Redzēs, kā būs - visu jau izšķirs rezultāts."

Izmaiņas Lietuvos rytas vadībā notika pēc neveiksmīgi aizvadītajām pārbaudes spēlēm un zaudējuma VTB līgas pirmajā spēlē ar Maskavas CSKA. Viļņas Perlas sezonu sāka ar uzvaru BBL mačā pār TTU/Kalev (80:72), taču turpināja neveiksmīgi, zaudējot Kalev/Cramo (59:88) un abās LKL čempionāta spēlēs (Palangas Naglis 82:83 un Kaunas 67:76).`

Štelmahera atkārtotā debija Perlas galvenā trenera postenī paredzēta pirmdienas vakara treniņā, bet pirmā spēle paredzēta trešdien Rīgā ar Rima Kurtinaiša trenēto VEF Rīga.

Foto: sportacentrs.com