© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/news/3992?season=3
Jūs šobrīd skatāties informāciju par 2005/06 sezonas spēlēm. Rādīt aktuālās sezonas informāciju?

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Kurtinaitis: pret Grafu un Šeļakovu pretenziju nav

27.11.2010

 

VEF Rīga galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc zaudējuma VTB Vienotās līgas spēlē ar BC Khimki (75:81) uzsver latviešu spēlētāju lielo nozīmi labas komandas tapšanā.

 

VEF Rīga pēdējos starptautiskajos mačos Latvijas valstsvienības centra spēlētāji Raitis Grafs un Andrejs Šeļakovs laukumā tikuši reti vai nemaz. Sestdien VTB Vienotības spēlē ar BC Khimki Grafs nospēlēja sešas minūtes (1 atlēkusī bumbas, 1 pārķerta, 2 piezīmes), bet Šeļakovs - divarpus (1 atlēkusī, 1 piezīme, 1 izprovocēta piezīme).

Tomēr galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc mača uzsvēra, ka abi spēlētāji principā izpildījuši savu uzdevumu: "Šeļakovam aizsardzībā vajadzēja noturēt (BC Khimki centra Alekseja) Savrasenko spiedienu un to viņš izdarīja. Varbūt kāds lēmums spēles laikā netika pieņemts īsti pareizi, taču jāņem vērā arī pretinieku spēks un meistarība. Arī Grafs labi nospēlēja savu laiku."

Treneris gan atzina, ka pirms sezonas uz Raiti cerējis vairāk, diemžēl pagaidām Grafam ar pilnu jaudu neļaujot spēlēt savainojuma sekas. "Pēc Ahilleja cīpslas savainojuma ārstēšanas viņš vēl nav atguvis ātrumu, tāpēc dažās epizodēs kādu sekundes daļiņu nokavē. Taču viņam ir tikai 29 gadi un labas iespējas atgūt labāko kondīciju. Es taču spēlēju līdz 41 gadam, Sabonis - līdz 40. Līdz ar gadiem nāk pieredze un labākās spēles. Jāturpina strādāt - būs labi."

Rims Kurtinaitis pēcspēles komentārā arī uzsvēra latviešu spēlētāju izšķirošo lomu stipras komandas tapšanā. "To zinu no Lietuvas pieredzes - ja vietējiem spēlētājiem viss iet no rokas, tad labi palīdz gan serbi, gan amerikāņi. Taču, ja sākas problēmas, ne jau ārzemnieki būs tie, kuri tās atrisinās."

Guntis Keisels

Foto:sportacentrs.com (Romualds Vambuts)