© 2006, basket.lv
http://www.basket.lv/viriesu_izlase/parbaudes_speles/news/3648

Izlases sponsori








Pēdējās spēles

Visas spēles

Vīriešu izlasei neveiksme Melnkalnē

03.08.2010

 

Jau mača pirmajā ceturtdaļā nokļūstot tālos iedzinējos, zaudējumu savā pirmajā Eurobasket2011 kvalifikācijas spēlē šodien piedzīvoja Latvijas vīriešu basketbola izlase – izbraukumā (38:53) pret Melnkalni.

 

Latvijas izlases treneri ar sākumsastāva izvēli nepārsteidza – Strēlnieks, Bankevics, Kuksiks, Bērziņš un Zaķis. Melnkalne mūsējiem pretim lika torņus Slavko Vranešu (2.29m, „Partizan”) un Vladimiru Dašiču (2.08m, „Gran Canaria”), bruklnieti Omāru Kuku („Unicaja”), kā arī Vladimiru Dragičeviču („Budočnost”) un Suadu Šehoviču („KK Bosna”).

Lai arī spēles rezultātu atklāja Kuksiks, ne mirkli neradās šaubas par to, kura komanda ir laukuma saimnieki. Latviešiem jau mača trešajā minūtē tika sasvilpta piezīmju norma, bet piektajā minūtē arī spēles rezultātā jau bija divu ciparu starpība – 4:14. Melnkalniešu ceļa rullis ripoja visu pirmo ceturtdaļu, astotajā minūtē pēc Nikola Pekoviča („Timberwolves”) trīspunktu gājiena panākot 11:28, bet nogriezni noslēdzot ar šķietami bezcerīgo 13:30.

Iespējams, pārtraukums nāca tieši laikā, jo tālāk prom pretinieki vairs netika laisti. Savu artavu uzbrukumā deva Zaķis, Jurevičus un Kuksiks, mūsu pirmo tālmetienu iemeta Strēlnieks, pēc kura piespēlēm divreiz grozus guva arī Grafs. Latvijas izlase pamazām bija tikusi līdz 29:41, kad puslaika izskaņā tiesneši saskatīja kārtējo viesu uzbrukuma piezīmi – Zaķim tā bija jau ceturtā. Šajā epizodē tehniskā piezīme arī latviešu soliņam un jau atkal <i>mīnus 16</i>. Atlikušajās divās minūtēs sešus punktus guva Strēlnieks, tālo iemeta Zaķis, bet melnkalniešiem šodien bija <i>metamā diena</i>, tādēļ neko iedzīt neizdevās – 38:53. Mājinieki pirmajā puslaikā ar augstu precizitāti uzbruka no jebkuras distances (soda metieni 13/14, divpunktnieki 11/18, trīspunktnieki 6/11), turklāt uzvarēja cīņu zem groziem, tādējādi sagraudami cerības par latviešu „dzelzs aizsardzību”.

Otrajā puslaikā spēles gaita būtiski nemainījās. Epizodiski sekmīgi nospēlēja vairāki mūsējie, bet īpaši spīdēja Strēlnieks, tomēr pašu kļūdas piespēlēs un Melnkalnes basketbolistu spēja regulāri tikt pie brīviem metieniem lūzumu spēles gaitā rast neļāva.

Ceturtdaļas viducī Melnkalnes sportisti vairakkārt uzbrukumus noslēdza ar viegliem laupījumiem no groza apakšas, panākot 48:71. Mūsējiem uz mirkli atgūties ļāva divas pārtvertas bumbas aizsardzībā un sekojošā mājinieku nesportiskā piezīme (52:71), tomēr mača pēdējā ceturtdaļā rezultāta starpība stabili turējās virs 20 punktiem. Latvieši meklēja veiksmi metienos no distances, bet mājiniekiem veiksmi nevajadzēja – no trīssekunžu zonas bumbu grozā jāiedabū arī bez tās palīdzības. Cīņas izskaņā Melnkalnes meistari jau atļāvās dažās epizodēs nospēlēt uz skatītājiem, kuri ar šodien redzēto noteikti palika apmierināti. Skanot finālsvilpei, Latvijas izlases bezierunu zaudējums 66:96.

Eurobasket2011 kvalifikācija. Melnkalne - Latvija 96:66 (53:38)

Melnkalne: Pekovičs 26, Jeretins 13 (7 rez.p.), Drobņaks 11, Kuks 11, Dasičs 9, Borisovs 8, Sehovičs 6, Dragičevičs 6, Bjeļica 3, Vranešs 2, Golubovičs 1, Mihailovičs
Latvija: Strēlnieks 13 (6 atl.b., 4 rez.p.), Zaķis 9, Kuksiks 9, Grafs 8, Bērziņš 7 (5 atl.b.), Jurevičus 6, Freimanis 5, Bankevics 5, Jeromanovs 2, Bertāns 2, Kalve, Sirsniņš